La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

13/FEB/2008

10 aniversari de la Coral Aquae

Aquest any 2008, que tot just acaba de començar és un any que per a la Coral Aquae té una significació molt especial, ja que es compleixen 10 anys de la seva creació.

Va començar com una iniciativa d´un grup de joves que, des de la seva formació musical dins la Banda de Música de la Unió Filharmònica va tenir la inquietud de formar una secció on la veu tingués el seu protagonisme. Els inicis, com tots sabem, no són mai fàcils, però quan es compta amb la il·lusió i l´esforç de les persones que creuen en el futur, llavors, tot somni pot arribar a esdevenir una realitat. I així ha estat en el cas de la Coral Aquae.

En els seus inicis va estar formada per 22 cantaires, sota la direcció d´en Gerard Fusté, qui, en tot moment, va saber imprimir una motivació a cadascú d´aquells que havien posat, no sense certa por, l´esperança en aquella formació. Ja hem comentat que alguns eren músics de la Banda, però hi havia un nombre de cantaires que tot i que no tenien coneixements de llenguatge musical, sí que sentien una passió per la música i que volien intentar amb el seu esforç, portar aquella iniciativa endavant.

Durant tots aquests anys han anat passant moltes veus per la nostra Coral. Algunes han marxat, però d´altres han continuat des del seu naixement i d´altres s´han anat incorporant sobre aquest camí començat i lluiten cada dia per millorar-la i fer-la més forta.

En aquests 10 anys la Coral Aquae sempre ha estat millorant i ha assolit èxits importants en les activitats i esdeveniments en que ha participat o ha organitzat, per tal de poder compartir aquesta afició musical, tant amb els seus simpatitzants i socis de la Unió Filharmònica com amb altres formacions musicals i cantaires d´arreu del territori. Hem tingut la sort i el plaer de cantar amb totes les Corals de les Terres de l´Ebre, així com moltes d´arreu de Catalunya i de la resta del territori espanyol.

El primer concert que la Coral va oferir va ser conjuntament amb la Banda de Musica de la Unió Filharmònica, amb motiu dels actes del 850 anys de la Carta de Donació del Castell d´Amposta.

D´entre totes les activitats que la Coral Aquae ha organitzat cal destacar l´organització, l´any 2004, de l´Aplec de Corals de la Federació Catalana d´Entitats Corals (FCEC) amb la participació de 12 formacions corals de les Terres de l´Ebre.  L´any 2006, amb motiu d´Amposta Capital de la Cultura Catalana varem organitzar el 1er Aplec de Corals de Parla Catalana, amb la participació de una Coral de cadascun dels territoris on la llengua és comuna:  Andorra, L´Alguer, la Franja de Ponent, la Cerdanya Francesa, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Catalunya.  Al desembre de 2007 va ser l´Aplec de les Terres de l´Ebre qui va reunir a l´auditori de la Unió Filharmònica a 13 Corals per oferir tots junts (285 cantaires), un concert de nadales. No cal dir que la Coral Aquae ha participat en tots aquells aplecs, trobades, cantates i altres concerts d´arreu de Catalunya i d´altres indrets del territori espanyol, en que ha estat convidada.

Seguint el seu caminar, la Coral Aquae ha participat en alguns concerts i esdeveniments importants, com poden ser els concerts que va oferir al Palau de la Musica Catalana i l´acte de clausura d´Amposta Capital de la Cultura Catalana, conjuntament amb la Banda de Musica de la Unió Filharmònica, així com també de l´enregistrament del CD amb la Banda.

També hem de significar totes les actuacions i concerts que hem ofert amb col·laboració amb les associación de veïns de la nostra ciutat en les festes dels barris, i amb altres entitats i agrupacions ampostines. Des de fa uns quants anys, la Coral ofereix una cantata durant la Missa Major el dia de la festivitat de la patrona de la nostra ciutat.

Tot plegat, podem dir que aquests 10 anys que commemorem han estat intensos per la feina feta, enriquidors per les experiències viscudes i sobretot,  encoratjadors per continuar endavant amb la nostra passió, que és el Cant Coral.

Actualment, la Coral Aquae compta amb 35 cantaires i està dirigida per l´ampostina Núria Ferré i Cardona.



T´agrada cantar?