La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

26/SET/2009

La Fila, un any més a Sant Pere de Torelló

Va fallar la previsió del temps que presagiava un dia plujós a Sant Pere de Torelló i contra pronòstic, vam poder gaudir d’una jornada esplèndida en aquest municipi de la comarca d´Osona que, per segon any consecutiu, ha comptat amb la Banda de Música de la Unió Filharmònica per participar en la seva festa major.

A les 8.30 h del matí sortia l´autobús del carrer Navarra cap a Sant Pere, on després de fer una parada a una àrea de servei de l´autopista per poder esmorzar, arribàvem al voltant de les 12.30 h.
L´actuació de la Banda va començar amb un concert-vermut d´una durada aproximada de mitja hora, seguint les instruccions del regidor de Cultura de l´Ajuntament de Sant Pere. Tan bon punt acabat el concert, ens van dirigir al pati de l´escola on havíem de dinar. El sol que feia en aquesta hora del migdia va fer que alguns haguessin d´improvisar un barret amb els tovallons de paper. El dinar va ser ràpid, ja que és costum en aquesta població el que anomenen "llevants de taula", una cercavila amb música que discorreix pels diferents carrers fent que els veïns de la vila surtin als balcons i finestres per saludar als músics que estan animant la festa.

Per tal d´arribar a tots els carrers del poble i a petició de l´Ajuntament, la Banda de Música es va dividir en dos grups, un encapçalat per Carles Royo i l´altre encapçalat per Sinto Gisbert.

Pel centre de Sant Pere hi passa una carretera que divideix el poble; en direccIó a cadascuna d´aquestes parts es van dirigir les "dues" bandes. Els carrers, com podreu veure a les fotografies, són costeruts (el paisatge està dominat per turonets) i a la part més antiga, molt estrets. Potser per això, la cercavila, sumada a les quasi dues hores de duració es va fer més feixuga de l´habitual. Però com els nostres músics són professionals, van complir amb l´encàrrec de l´Ajuntament a la perfecció. S´ha d´agrair també l´hospitalitat d´alguns veïns que van oferir als músics amb cava.

Amb la feina feta al voltant de les sis de la tarda vam emprendre el camí de tornada, fent una parada a Cerdanyola i a Tarragona per deixar als nostres estudiants. Al voltant de les 21.30 h arribava l´autocar a Amposta després d´una jornada esgotadora però a la vegada amb la sensació d´haver-ho passat força bé.

I l´any vinent, altre cop a Sant Pere de Torelló; així ens ho va comunicar el regidor de Cultura abans de marxar. Per alguna cosa serà!

Festa Major de Sant Pere de Torelló 2009


T´agrada cantar?