La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

5/SET/2009

CONCERT-BALL AL CASTELL

Èxit d´assistència de públic en el concert-ball celebrat al Castell, un espectacle que la Fila vol consolidar en el calendari habitual de concerts de la nostra Banda de Música.

Potser sigui difícil imaginar en aquest segle XXI amb el ritme que l´actual estil de vida imposa cada dia, que es pugui organitzar un ball popular com els d´abans. Un ball a càrrec d´una banda de música en viu, sense amplificadors ni instruments elèctrics, afavorint les relacions entre les persones. Doncs bé, creiem que un any més la Banda de Música de la Unió Filharmònica ho va aconseguir, i perquè no dir-ho, amb molt bona nota. Diem que un any més perquè com molts de vostès recordaran, l´any passat per les mateixes dates la Fila va organitzar un concert similar amb motiu dels 25 anys de TV3, juntament amb altres activitats que es van realitzar a la mateixa zona del castell.

Aquest 2009, la Fila es va proposar fer un concert sencer i mirar de consolidar aquesta nova actuació incloent-la al calendari habitual d´actuacions que durant tot l´any duu a terme a la ciutat d´Amposta. Aquesta proposta potser sigui la més agosarada de totes, ja que com a Banda de Música, la Fila està acostumbrada a interpretar concerts amb música de tota classe, però no a interpretar música de ball que a part d´escoltar la gent pot ballar, i organitzar així un concert-ball com el del passat dia 5 de setembre. Aquest fet demostra la versatilitat de la Banda de Música, que uns quinze dies abans va deleitar al públic assistent durant la primera part del Concert de Festes Majors a la Plaça de l´Ajuntament.

Amb la presència d´uns 70 músics, pràcticament tots formats a l´Escola de Música de la Societat, la Banda va interpretar des de boleros fins a valsos, passant com no pel pas-doble. Estant acompanyats per les parelles que poc a poc i tímidament al principi, s´anaven acostant i omplint la pista de ball, i tots aquells que durant la nit van restar a les seves taules escoltant la música interpretada, que de ben segur els va portar molts records. Per als músics, va ser un altre tipus de públic que podríem qualificar més actiu que l´habitual, tot i que més d´un músic es va escapar a buscar la seva parella i ballar un parell de peces abans de tornar a la cadira on l´esperava el seu instrument. Els més joves, potser van observar com es vivien abans les festes, balls populars i revetlles, fent la xerrada entre peça i peça, anant a buscar un orxata ben freda, i esperant entre tant pas-doble i cha-cha-cha alguna "peça lenta".

El concert-ball va tenir una durada de 3 hores, amb la mitja part de rigor per a que els músics fessin un breu descans. Des del principi la zona del castell on es van disposar taules i cadires es va omplir, donant cabuda a uns 500 assistents, que segurament van passar una bona estona a l´aire lliure. La pista de ball va estar buida durant la primera peça que va obrir la primera i segona part del concert-ball, fins que una parella sortia a ballar a la segona peça. Un cop trencat el gel, llavors s´observava com en uns minuts la pista s´omplia. Abans de finalitzar el concert es va organitzar el Ball de la Pinya i el Ball del Fanalet, ambdós amb un obsequi per a la parella guanyadora.
Concert-ball al Castell 2009. Amb la Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta


T´agrada cantar?