La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

13/DES/2009

L’ACTUACIÓ DE DIASTEMA SAXOPHON QUARTET CLAUSURA EL 15È CICLE DE MÚSICA CIUTAT D’AMPOSTA.

El passat dissabte 12 de desembre va finalitzar a l´Auditori de la Unió Filharmònia la quinzena edició del Cicle de Música Ciutat d´Amposta, amb l´actuació del quartet de saxofons Diastema.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > L’ACTUACIÓ DE DIASTEMA SAXOPHON QUARTET CLAUSURA EL 15È CICLE DE MÚSICA CIUTAT D’AMPOSTA.El passat dissabte 12 de desembre va finalitzar a l´Auditori de la Unió Filharmònia la quinzena edició del Cicle de Música Ciutat d´Amposta, amb l´actuació del quartet de saxofons Diastema. En aquesta edició del Cicle, la Fila ha continuat amb la seva iniciativa d´apropar la música als ampostins i ampostines així com als ciutadans de localitats veïnes, organitzant des dels seus inicis l´any 1994, concerts de música de cambra, cant coral, musicals, jazz, gospel i un extens etcètera que intenta complementar l´oferta que la Banda de Música de la Fila i la Coral Aquae van oferint al llarg de tot l´any. Dintre del Cicle de Música s´intenta donar cabuda a músics i agrupacions tant de la ciutat d´Amposta i de les Terres de l´Ebre, com de tot el territori nacional i internacional. En aquesta edició han participat el grup de jazz Jazzsprit, el Cor Flumine de la veïna localitat de Tortosa, Trio Spohr on n´és un dels membres el músic ampostí i director de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica, Jacint Gisbert, l´Institut de Gospel de Barcelona i Diastema Saxophon Quartet format per quatre saxofonistes francesos.

 

El Diastema Saxophon Quartet, està considerat un dels millors quartets de saxofons de l´escena internacional. Fundat l´any 1986 agrupa quatre músics, Philippe Lecocq (soprano), Christophe Bois (alt), Philippe Braquart (tenor) i Eric Devallon (baríton), tots ells guardonats amb el Primer Premi del Conservatori Nacional Superior de Música de París. I la seva actuació no podia ser menys, fent gaudir al públic assistent amb un concert de dues parts. A la primera van actuar els quatre components amb peces del seu últim enregistrament i la segona amb la col·laboració de la Banda de Música de La Unió Filharmònica, amb l´obra Saxtory, escrita per a quartet de saxofons i banda per J.Naulais i Maria de Buenos Aires d´Astor Piazzola, arranjada per alguns dels components de Diastema per poder ser interpretada amb quartet de saxofons i banda de música.

 

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > L’ACTUACIÓ DE DIASTEMA SAXOPHON QUARTET CLAUSURA EL 15È CICLE DE MÚSICA CIUTAT D’AMPOSTA.Paral·lelament a l´actuació de Diastema el dissabte, la Unió Filharmònica no va voler deixar passar l´oportunitat d´aprofitar el talent i el reconeixement internacional dels components del quartet de saxofons i a través de la seva Escola de Música va organitzar una Master Class dirigida a estudiants i músics professionals a les seves instal·lacions. Les classes dutes a terme pels quatre músics francesos el dissabte 12 i diumenge 13 de desembre van tenir una gran acollida amb la inscripció d´alumnes de tot Catalunya i d´Andorra.

 

Un cop finalitzada aquesta edició a la Fila només li queda començar a pensar amb quines actuacions ens sorprendran al Cicle de Música 2010 que ja serà la seva setzena edició. Esperant tenir l´acollida que a fet possible la consolidació d´aquest cicle de concerts i desitjant que aquesta present edició hagi estat del seu gust.

 

Més imatges a:

Diastema Saxophon Quartet i Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta



T´agrada cantar?