La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

23/JUN/2011

LES SET PER SANT JOAN 2011

Arribat el mes de juny des de l´Escola de Música de la Societat Musical la Unió Filharmònica hem organitzat les activitats que posen el punt final al curs acadèmic 2010/2011.

Arribat el mes de juny des de l´Escola de Música de la Societat Musical la Unió Filharmònica  hem organitzat les activitats que posen el punt final al curs acadèmic 2010/2011.

 

Aquestes activitats que s´anomenen les "SET" per Sant Joan i van adreçades a tot l´alumnat i a tothom que vulgui afegir-se, no són més que un reconeixement a tot l´esforç fet per alumnes i professors durant tot el curs. Els alumnes bé es mereixen una setmana d´activitats on poden gaudir de jocs, concursos, així com interpretar les seves audicions musicals amb peces que han treballat durant els darrers mesos mostrant així la tasca i la trajectòria que han portat durant tot el curs. Sense oblidar la representació de la cantata per l´aula de sensibilització i de cant coral de l´escola, que aquest any ens representen "el flautista del riu", adaptació del conte "El Flautista d´Hamelin" estrenada durant la III Festa del Mercat i que ara hem gaudit al nostre auditori.

 

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LES SET PER SANT JOAN 2011L´actuació que com cada any dona inici a aquesta setmana d´activitats es la TROBADA DE BANDES JUVENILS DE CATALUNYA "CIUTAT D´AMPOSTA", que organitza l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta i amb la Banda Juvenil de la Fila com a participant i col·laboradora en aquest acte i que aquest any arriba  a la seva 13ena edició.

Actes com aquests són els que donen a conèixer a Amposta com a potència musical i cultural a Catalunya, i sobretot en el cas d´aquestes agrupacions juvenils fruit de l´esplèndida salut educativa que tenen les escoles musicals de la localitat i del territori català.

L´espai de la trobada de bandes juvenils es des de fa uns anys dividida en dos escenaris, per tal d´agilitzar les tasques d´organització de cadascuna de les bandes, però en aquesta ocasió, encara que estava previst la mateixa disposició vam tenir que canviar ràpidament, el temps amenaçava pluja i no ens podíem refiar. Afortunadament tenim un auditori amb capacitat suficient per acollir a totes les bandes que van assistir, un total de nou bandes juvenils, algunes d´elles ja fa molt anys que assisteixen a aquesta trobada i esperem que cada any s´hi vagin afegint d´altres bandes ja que això fomenta la unió entre escoles, així com entre els músics, creant en moltes ocasions lligams d´amistat.

El fet de tenir que traslladar l´actuació a l´auditori va fer necessari una reorganització de la trobada, demanant a les bandes assistents de reduir el repertori que portaven, detall que hem d´agrair ja que la preparació de les peces duu molt treball d´assajos, però era l´opció més correcta per tal de no fer massa llarg el concert. Les bandes que ens han acompanyat aquest any han estat: la Banda Juvenil Municipal d´Alcanar,la Banda de l´Escola de Música de l´Agrupació Musical Canareva d´Alcanar, la Banda de l´Escola de Música Municipal Germans Arasa "Els Flarets" de Santa Bàrbara,la Banda Juvenil "Manel Martínez i Solà" de Jesús, Banda Juvenil de l´Escola de Música de la Lira Ampostina, el Grup Juvenil "Els prioratins" de Falset, l´Aula de Conjunt Instrumental de la "Agrupació Musical Rapitenca", la Banda Juvenil de la "Agrupació Musical Rapitenca" i va concloure l´acte la Banda Juvenil de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta. Amb total, quasi 300 músics que van ser acollits a les instal·lacions de la Fila, en un acte que volem qualificar d´un gran èxit, tant a nivell organitzatiu com a nivell cultural i participatiu.  A totes elles volem donar les gràcies per la seva assistència i participació i les encoratgem a continuar en aquest treball musical que s´està duent a terme dins de les seves respectives societats musicals.

Un cop finalitzat el concert es va oferir a tots els músics un entrepà i un refresc ja que ben s´ho mereixen. Havent berenat cada banda va recollir tots els seus instruments i van fer cap als cotxes o autocars que els havien portat fins la Fila per tornar a la seva població d´origen.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LES SET PER SANT JOAN 2011D´aquesta manera va donar per acabada la 13ena Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya del curs 2010/2011. Però les activitats no es van acabar amb això, ja que el divendres 10 de juny vam continuar amb la Cantata Infantil "El Flautista del riu" que, en dos sessions durant el matí, va se representada pels alumnes de l´aula de sensibilització representant als ratolinets i els alumnes de l´aula de cant coral com als xiquets del poble, davant els alumnes de les Escoles d´Amposta que van assistir  molt engrescat per veure als seus companys, també cal dir que aquesta cantata va comptar amb música en viu interpretada pels professors de l´escola de Música, així com de una caixa de titelles fetes a mà per la gent de la Fila i que ajudaven a entendre el conte. D´aquesta manera, tant artistes com espectadors van passar una bona estona que els va fer oblidar les tensions dels exàmens i proves que per aquestes dates solen  ser tan habituals dels estudiants. Encara que faltava una altra representació d´aquesta cantata Infantil, que va tenir lloc el dia 16 juny a les 20,00h., aquest cop adreçada al públic en general, on a més dels alumnes hi van participar els cantaires de la Coral Aquae de la Fila.

I a partir del dia 15 vam començar amb les audicions de les aules d´instrument, on tots els alumnes de l´escola junt amb el professorat mostren als assistents tota la tasca realitzada durant el curs acadèmic. Com hem comentat en línies anteriors és època d´exàmens, proves, activitats i cloendes i per aquest motiu algunes audicions van haver de ser avançades en dia i hora, unes per viatge de final de curs de molts d´alumnes, en una altra ocasió per entrega d´orles als estudiants d´ESO i de Batxillerat als seus respectius instituts. Són dies de molta feina a tot arreu, però ens adaptem tots i acaba tenint un bon resultat.

El dia 15 va ser el torn dels alumnes de piano, violoncel i percussió, aquesta audició es va realitzar a l´auditori degut al tipus d´instrumentació necessària i tipus de música escollida. Tan aviat com va acabar, tots ens vam traslladar al carrer on l´aula de guitarra elèctrica i cant modern estaven esperant per començar la seva actuació. Ens van delectar en cançons de pop i rock, acompanyades de veus de l´aula de cant modern que van fer que els assistents a l´audició no tinguessin ganes de que s´acabés.

En divendres va tocar el torn a l´aula de flauta, oboè, clarinet i saxo que en diferents formacions musicals van fer-nos passar una bona estona, la Bamba va posar el punt final amb una formació de 12 saxos a aquesta tarde d´audicions.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > LES SET PER SANT JOAN 2011A partir del dilluns dia 20 les classes ja s´havien acabat, així els exàmens ja estaven fets i ens podíem dedicar a destinar la tarde sencera a activitats. Vam començar amb la visualització de  la fabricació d´un clarinet, tema que van fer descobrir als alumnes assistents com es fabrica aquell instrument que estan aprenent i que segons van comentar,  realment els va sorprendre i els va agradar més del que pensaven tot i fent preguntes constantment d´allò que estaven veient. Per continuar amb un taller per aprendre a fer les canyes, tant necessàries en els seus instruments, aquest treball també els va captivar.

Un cop acabada aquesta activitat, vam sortir al carrer on ja estaven preparats els alumnes de les aules de trompeta, trompa i trombó i ens van oferir un repertori ben variat per mostrar-nos com sonen aquest instruments de metall.

Al dia següent teníem muntat un karaoke per a que tothom podés provar les seves veus, tots els participants a més de cantar molt bé van acabar ballant i formant duos, trios i quasi van acabar cantant tots junts. No tenien intencions d´acabar però a les 20,00h. al carrer ja ens esperaven els alumnes de guitarra clàssica i no els podíem fer esperar.

En dimecres estaven previstos els jocs tradicionals i que bé s´ho van passar els més petits!, alguns van aprendre a jugar al joc del mocador, les curses de sacs també van ser un èxit, saltant ,caient i rodolant acabaven arribant a la línia de meta. Per continuar vam preparar un joc de memory amb notes musicals, alguns d´ells van demostrar gran capacitat per a aquest joc i sempre va bé per aprendre ja que els grans van dient les notes que van destapant en veu alta i els petits intenten recordar-les. L´hora esperada per grans i petits era la penjada de pinyates plenes de xuxes i amb preguntes per respondre a canvi d´un petit obsequi.

Mentrestant es cruspien les xuxes aconseguides, la Junta de L´APIMA organitzadora del concurs de truites preparava les taules per berenar, aquest cop no eren entrepans si no truites de totes classes que els alumnes van presentar amb molta il·lusió a concurs. Dins al taulell de recepció el jurat feia la seva valoració i puntuava cadascuna de les truites, ells ja estaven berenant encara que ho van tenir molt complicat per decidir al guanyador, però al final van decidir que la truita que s´emportaria el primer premi seria la cuinada per Adrià Pons, seguida per Júlia Gisbert i Àngela García que es van emportar el segon i tercer premi respectivament, encara que tots els participants van tenir obsequi, una truita bé s´ho val.

I per acabar amb aquesta setmana de les "SET" per Sant Joan l´APIMA va organitzar una Megafesta a l´Alberg de Sant Carles de la Ràpita on a partir de les 10,00 del matí tots, grans, petits, profes i alumnes van poder gaudir d´esbarjo, piscina, futbol i un bon plat de paella per dinar.

D´aquesta manera acomiadem aquest curs 2010/2011 i esperem retrobar-nos tots el curs vinent per començar a organitzar activitats com aquestes adreçades als nostres alumnes que bé s´ho mereixen, a més d´intentar aprendre el màxim per arribar a ser els millors músics.

Que passeu un bon estiu i fins al 2 de setembre, data d´inauguració del curs!!!!



T´agrada cantar?