La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

17/ABR/2012

Celebrades les 3es. Colònies Musicals de la Unió Filharmònica d´Amposta

Després de l’èxit assolit en les dues edicions anteriors, aquest any els alumnes de totes les escoles participants ja estaven esperant amb entusiasme aquest cap de setmana on la música i l’esbarjo s’entrelliguen, a l’igual que ho fan els instruments de vent i corda.

Després de l’èxit assolit en les dues edicions anteriors, aquest any els alumnes de totes les escoles participants ja estaven esperant amb entusiasme aquest cap de setmana on la música i l’esbarjo s’entrelliguen, a l’igual que ho fan els instruments de vent i corda.

Aquest va ser el principal objectiu d’aquestes Colònies Musicals, que l’any 2010 i des de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta es van organitzar per tal de poder combinar i donar a conèixer aquestes dues formacions musicals, instruments de corda i orquestra i els instruments de vent o música de banda, aquesta última tan arrelada a les nostres terres. Per tant, el lloc més adient per passar aquests tres dies ha estat altre cop l’Alberg de Sant Carles de la Ràpita, gaudint del entorn del Delta de l’Ebre.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Celebrades les 3es. Colònies Musicals de la Unió Filharmònica d´Amposta

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Celebrades les 3es. Colònies Musicals de la Unió Filharmònica d´Amposta

Així, el treball i assajos que durant els mesos previs es duen a terme des de les diferents escoles de música que hi participen es veu l’últim dia de l’estada fet realitat amb un concert de cloenda obert a tothom i que té lloc a l’Auditori de la Fila.

Però el treball no s’acaba a les escoles si no que durant els tres dies que duren les colònies els músics es passen moltes hores assajant tots plegats aquelles peces que de forma independent ho havien fet durant mesos.

Aquesta compenetració no resulta tan difícil, molts d’ells no és el primer any que assisteixen a les estades, per tant ja han compartit música i festa, treball i esbarjo, això diu molt de la forma que les viuen i les gaudeixen. Però sobretot els lligams d’amistat que sorgeixen durant aquests dies.

Aquest any el concert de Cloenda va tenir lloc a l’Auditori de la Fila a les 17,00h. del dia 15 d’abril 2012 amb un concert dirigit per Jacint Gisbert i Serrat, Director de la Banda Juvenil de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta i on es van interpretar obres ben variades: El señor de los anillos, Jazzsuite, Interplay, entre d’altres. Magníficament interpretades per les bandes participants: la Banda de Música de Barcelona, la Banda Gymúsic de Barcelona, la Banda Municipal de Salou, la Banda de Música de l’Atmella del Vallès i la Banda de Música del Perelló i Gymúsic de Barcelona, la Banda Municipal de Salou, la Banda de Música de l’Atmella del Vallès i la Banda de Música del Perelló i l’amfitriona la Banda Juvenil de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Celebrades les 3es. Colònies Musicals de la Unió Filharmònica d´AmpostaEl gran nombre d’assistents no només van poder viure de prop tot aquest treball de més de 100 joves músics sota la supervisió dels seus respectius directors, si no que a la mitja part van poder assistir a la presentació de la Pubilla que representarà a la Fila 2012/2013. Aquest acte de presentació des de fa alguns anys té lloc durant el concert de Sant Jordi que realitza la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta, però aquest any per motius personals de la pubilla s’ha hagut d’avançar fins al dia 15 d’abril.

La pubilla, Xènia Benet i Gisbert que havia representat a la Fila durant el 2011/2012 va ser l’encarregada de posar la senyera que atorga el relleu i que aquest any recau en Noemí García i Serra, component de la banda de música amb l’instrument de flauta.

La presidenta de la Fila, Núria Gómez i Pujol va dirigir unes paraules d’agraïment a la pubilla que ha estat representant l’entitat i va fer-li entrega d’un joier de plata com a record del seu pas per la història de la Fila. Totes dues pubilles van ser obsequiades amb un ram de flors.

colonies_musicals2012-04


Però l’entrega d’obsequis no havia acabat. El Regidor d’Ensenyament Josep Antoni José i Nos, la presidenta de la Fila, Núria Gómez i Pujol i el Director de l´Escola de Música de la Fila, Jacint Gisbert i Serrat van fer entregar d’un obsequi a cadascun dels directors i representants de les bandes assistents.

colonies_musicals2012-05


I amb aquest emotiu acte i un refrigeri que esperava a tots els músics al mini-auditori de la Fila es van donar per finalitzades aquestes III Colònies Musicals i esperant que l’any vinent podéssim tornar a gaudir d’aquests joves músics.

colonies_musicals2012-06


Galeria d´imatges de l´estada dels alumnes participants durant el cap de setmana a la Casa de Colònies L´Alberg de la Ràpita.




Galeria d´imatges del concert de cloenda de les Colònies Musicals.


CARTELL DEL CONCERT DE CLOENDA DE LES III COLÒNIES MUSICALS DE LA FILA





T´agrada cantar?