La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

11/JUN/2012

L´AJUNTAMENT D´AMPOSTA SIGNA L´APORTACIÓ ANUAL A LES ENTITATS MUSICALS

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i els presidents de la Lira Ampostina, Javier Escrihuela, i de la Unió Filharmònica, Núria Gómez han signat aquest dilluns a la tarda els convenis de col·laboració de cadascuna de les entitats musicals d’Amposta amb l’Ajuntament.


L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, i els presidents de la Lira Ampostina, Javier Escrihuela, i de la Unió Filharmònica, Núria Gómez han signat aquest dilluns a la tarda els convenis de col·laboració de cadascuna de les entitats musicals d’Amposta amb l’Ajuntament.

Els convenis reflecteixen l’aportació econòmica que fa l’administració local a les entitats que ascendeix a prop de 65.000 euros per cadascuna.

L’alcalde d’Amposta ha remarcat que la ciutat està orgullosa de ser ciutat musical i que “sent conscients de la situació econòmica en el pressupost d’aquest any vam voler fer una mena de discriminació positiva cap a algunes entitats entre les que hi ha les nostres escoles i bandes de música”.

Tal com ha explicat l’alcalde en aquest 2012, les subvencions a les entitats han augmentat vora un 9% respecte l’any anterior ja que la situació econòmica ha fet que moltes entitats estiguin passant dificultats i “especialment les escoles de música” per a les quals en l’exercici passat es va atorgar per part de la Generalitat una subvenció directa de la que ja han rebut el 75%, al voltant de 49.500 euros. Al mateix temps, Ferré, ha recordat que amb la falta de recursos per part de la Generalitat, s’han disminuït les aportacions als ensenyaments no obligatoris i que s’han vist afectades moltes escoles de música de titularitat municipal.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que cal seguir treballant per aconseguir el suport de totes les administracions “perquè les escoles de música són un autèntic tresor per a la nostra ciutat i hem de fer entre tots un esforç per ajudar-les”.

Per la seva banda, els dos presidents de les entitats han agraït l’esforç que s’ha fet des de d’Ajuntament en quant al suport per a les escoles de música, que entre totes dues entitats donen formació musical a més de 300 alumnes.

Concretament, el president de la Lira Ampostina, Javier Escrihuela ha demanat que les subvencions del Departament d’Ensenyament es garanteixin tots els anys i ha recordat que l’entitat realitza diverses activitats orientades a recaptar fons per la seva escola de música. La presidenta de la Unió Filharmònica, Núria Gómez ha recordat que les escoles són el cor central de les entitats musicals i ha demanat també que es continuï treballant com fins ara per trobar una solució que pugui garantir el futur de les escoles.

Font de la notícia: www.amposta.cat

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > L´AJUNTAMENT D´AMPOSTA SIGNA L´APORTACIÓ ANUAL A LES ENTITATS MUSICALS
Imatge: Ajuntament d´Amposta






T´agrada cantar?