La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

10/GEN/2013

El director de la banda de música, Carles Royo, impartirà una conferència sobre el Mestre Arasa

Serà el dijous 17 de gener a les 19.30 h, a la sala d´actes del Museu de les Terres de l´Ebre i la conferència «El Mestre Arasa, mestre i músic», s´emmarca dintre del cicle de conferències «Biografies ampostines».

El proper dijous 17 de gener a les 19.30 h, a la sala d´actes del Museu de les Terres de l´Ebre, es farà la conferència "El Mestre Arasa, mestre i músic" a càrrec de Carles Royo i Baiges.

El músic Josep Maria Arasa i Gargallo va exercir com a mestre-director de la nostra banda de música durant 34 anys, deixant una empremta inesborrable en aquesta Societat, tant a nivell musical com humà. L´any 2009 i amb motiu del centenari del seu naixement, la Fila va organitzar diferents actes, entre ells una exposició amb fotografies, manuscrits, partitures i objectes personals del mestre Arasa.

El cicle de conferències "Biografies Ampostines", que per segon any consecutiu organitza el Museu de les Terres de l´Ebre, té com objectiu recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per personatges vinculats amb la ciutat d’Amposta. 

Aquestes conferències, que han estat preparades amb cura per diversos investigadors locals a partir de la recerca bibliogràfica i documental o de la recuperació de la memòria oral, ens descobriran històries personals, amb aspectes poc coneguts dels biografiats, i fets col·lectius que ens ajudaran en el procés de construcció de la història contemporània de la ciutat. 

El cicle consta de 4 biografies i inclou dos personatges del passat que han destacat en la història més recent d’Amposta i dues persones del present que han esdevingut una referència per a les generacions actuals. 

En aquesta edició, els personatges escollits són representants de molt diversos camps professionals, l’esport, la música, l’ensenyament, la política o la cultura de tot el segle XX i inicis del XXI, i han contribuït amb les seves aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que tots coneixem avui. 


Programa 

-"Miquel Granell, pedagog" conferència a càrrec de Cinta Montañés
 Dijous, 20 de desembre de 2012, a les 19.30h 

-"Fidel Font, professor i esportista" que serà presentat per Carme Grau
Dijous, 10 de gener de 2013, a les 19.30h 

-"El Mestre Arasa, mestre i músic" a càrrec de Carles Royo
Dijous, 17 de gener de 2013, a les 19.30h

-"Joan Salvador Arrufat "Galdiri", pagès i escriptor" que serà presentat per Júlia Idiarte
Dijous, 24 de gener de 2013



T´agrada cantar?