La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

29/ABR/2016

CONCERT DE PRIMAVERA 2016

Amb les formacions Coral de Rasquera, Coral La Canyada de Paterna i la Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta

CORAL DE RASQUERA

La Coral de Rasquera sorgeix al gener del 2004 de la iniciativa d´un grup de dones que volien aportar la música coral a la vida cultural del poble. Des de l´inici i fins a meitats del 2011 la directora era la Sra. Dolors Subirats.  Des de l´octubre del 2011 la direcció passa a mans de la Sra. Dàmaris Rodríguez.  

Els vora 30 membres de la Coral són de diferents edats i estils, fet que dinamitza el repertori amb la intenció d´acontentar tothom. Es canta música d´arrel popular i culta i tota aquella que es creu escaient segons el tipus d’actuacions, que poden ser tan variades com una boda, un concert conjunt amb acompanyament de banda i fins i tot a la missa de televisió espanyola. Com a Coral, la pretensió més gran és la de comunicar alegria.

PROGRAMA

Piel Canela - Bobby Capo
Joan del Riu - Popular catalana
Signore delle cime - Giuseppe Mazzi
Ipharadisi - Popular africana
     
Directora: Dàmaris Rodríguez Moreso    

 

COR LA CANYADA DE PATERNA

Comença la seva trajectòria en 1998 de la mà del seu director fundador Julio Hurtado Llopis. Des de llavors ha fet intercanvis amb les corals "Gaudeamus" de Figueres (Girona), "Coral l´Horta de Sant Marcel.li" de València, "La Nova Harmonia" de Sallent (Barcelona), "Joventuts Unides" de la Sénia ( Tarragona), "Cor Alcazaba" de Basa (Granada), Cor societat cultural Alaior (Menorca), Orfeó Comtat Paradanta de Mondariz (Pontevedra), Aita Donostia (S. Sebastian), Pedreguer (Alacant). Més enllà de les nostres fronteres, ha participat en la III trobada eurobrasileño d´educació celebrat a Natal (Brasil) i en la 30ena conferència mundial d´educació musical organitzada pel ISME a Tessalònica (Grècia). 

Cada any organitza a la Canyada (Paterna) Festivals d´Estiu i Concerts de Nadal, participant activament en projectes solidaris i actes benèfics. En col·laboració amb altres cors s´han interpretat obres en comú: "El Concert Valencià", "La Suite de Nadal" de Jesús Debón, cançons del Carmina Burana de Carl Off i Danses del Príncep Igor d´Alexander Borodin La coral ha impulsat també la creació de l´escola coral infantil, amb el seu cor Compasillo, dirigit actualment per Marta Ramírez i Júlia Navarro. El seu director fundador Julio Hurtado Llopis mort al novembre 2014, va saber transmetre a aquest cor la seva personalitat i la seva forma diferent d´entendre la música i la vida i, encara que ara no estigui físicament amb nosaltres, ens ha deixat en les millors mans, les del seu deixeble Christian García, qui musicalment ha crescut també al seu costat, com ho hem fet tots els que composem aquest cor. 

El Cor de la Canyada, és sobretot un grup d´amics i amigues que gaudeix la música, que la senten i que transmeten al públic la seva alegria en cada concert. Ens acompanya al piano Júlia Navarro.

PROGRAMA

Todavía - M. Benedetti  / Harm. Vicent Rozalén
Aquellas pequeñas cosas - J. M. Serrat / Arr. Diego Lenger
D´un temps d´un país - Raimon / Arr. M. Oltra
Amor particular - Lluis Llach  / Arr. Xavi Casanyes
Mediterráneo - J. M. Serrat / Arr. G. Lage
     
Piano: Júlia Navarro    
Direcció: Christian Garcia i Pilar Silvestre    

 

CORAL AQUAE DE LA UNIÓ FILHARMÒNICA D´AMPOSTA

La Coral Aquae neix l’any 1998 de la inquietud musical de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta. Participa activament en la vida cultural i musical de la ciutat i de la comarca, ha realitzat nombrosos concerts i participat en trobades corals, tant a Catalunya com en territori espanyol. També ha organitzat actuacions amb finalitats benèfiques a favor d’entitats socials de la ciutat d’Amposta. 

Ha estat l’organitzadora del primer Aplec de Corals de Terres de Parla Catalana, celebrat l’any 2006 i ha organitzat sis Aplecs de Corals de les Terres de l’Ebre. L’any 2004 va actuar, juntament amb la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta i l’Orfeó Ulldeconenc al Palau de la Música Catalana a Barcelona, concert que va ser enregistrat en CD. L’any 2012 va participar per primer cop en las XVII Primaveras Musicales Pejinas de Laredo (Cantàbria). Cal destacar la participació de la Coral Aquae, juntament amb un grup de músics de la mateixa Societat, La Unió Filharmònica d’Amposta, en tots els actes d’inauguració de la Festa del Mercat a la Plaça, festa cultural i turística que se celebra a Amposta des de l’any 2009, justament en aquest esdeveniment, ofereix en cada edició una cantada de caramelles, acompanyada de la coral infantil de l’Escola de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta. 

Actualment la Coral Aquae la integren 35 cantaires i està dirigida per Núria Ferré i Cardona.

PROGRAMA

Ací ens teniu a la porta - Diego Ramón i Lluch
Pare - Música: Joan Manuel Serrat – Versió Coral: Francesc Vila
Alfonsina i el Mar - Música: Ariel Ramírez – Text: Félix Luna – Arr. Josep Gustems
The lion sleeps tonight - Arr.: Anne Raugh i Deke Sharon
     
Directora: Núria Ferré Cardona    

 

 

CANT COMÚ

Que tinguem sort - Lluís Llach Arr. Albert Roldán

 

 Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > CONCERT DE PRIMAVERA 2016





T´agrada cantar?