La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

18/MAI/2016

Festa del Mercat a la Plaça 2016

Un any més, la Fila s´ha abocat en la celebració de la 8a edició de la Festa del Mercat a la Plaça, participant i col·laborant en diverses activitats. Amplia la notícia i trobaràs una galeria de fotos

Un any més, la Fila s´ha abocat en la celebració de la 8a edició de la Festa del Mercat a la Plaça, participant i col·laborant en diverses activitats.

El tret de sortida es donava el divendres al vespre, amb la inauguració de la Festa. Un grup de músics de la Fila, vestits de blanc, -recreant la primera indumentària de la banda de la qual es té constància- i acompanyats de les corals de la Lira Ampostina, Sant Jordi i Aquae de la Fila, van interpretar l´himne Oh, Amposta, després del pregó de Clara Salvadó -pregonera de la Festa que interpretava el paper d´Anita Roca-, autoritats i el nombrós públic que ocupava tota la plaça de la vila.

Un cop finalitzat l´acte, tota la comitiva es va encaminar cap a la plaça Ramon Berenguer IV per a entrar al Mercat Municipal, on els paradistes havien organitzat la II Nit de Tapes al Mercat. Mentre el públic degustava l´assortit de tapes i aperitius, la Big Band de la Fila amenitzava amb la seva música l´acte, fins prop de les 10 de la nit, quan van fer un petit descans per a donar el tret de sortida a la Cursa Enigmàtica, i després continuar amb l´actuació fins prop de les 11 de la nit.

Mentre, al carrer Major i carrer Sant Roc, la Taverna de la Fila ja funcionava a bon ritme, servint sopars i begudes, gràcies als voluntaris que durant el llarg cap de setmana han estat atenent a tots, i han estat molts, que s’han apropat a la parada.

Dissabte al matí, a la Fila van anar arribant els alumnes de cant coral i la Coral Aquae, qui acompanyats d’un grup de músics, van interpretar caramelles al llarg del recorregut del recinte de la Festa, fent diverses parades en alguns punts, com ara la Fonda Massó, la taverna de la Fila, al Carresol, entre altres.

A la tarda, el Circ Mozarella, amb els alumnes de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta i músics de la Unió Filharmònica, arribava a la ciutat, desfilant pel carrer Major saludant al públic i convidant-lo a acompanyar-los fins al recinte del Castell on els esperava la banda de l’Escola de Música de la Fila. Diferents números van conformar l’espectacle: els pallassos, el mag, el domador, el faquir, ... del que van poder gaudir tots els que emplenaven la plaça del Castell.

A la nit, el tradicional ball de festa, amb els alumnes de l´Escola de Ball Quick Dance i la banda de música de la Fila. Polques, valsos, masurques, ... música de principis de segle XX, que van completar el ball del fanalet i la pinyata.

Diumenge al matí, vermut musical amb la Big Band, que va actuar a la taverna de la Fila, envoltats de familiars, amics i públic en general. I a la tarda, el Circ Mozarella va repetir l´espectacle i si dissabte en va poder gaudir un nombrós públic, diumenge la xifra es va veure augmentada, gràcies també a la instal·lació d´unes grades que facilitaven que tothom pogués veure l´espectacle.

Un cap de setmana intens, participatiu, emotiu i de bon ambient, que vesteix de cultura i tradició la nostra ciutat, gràcies una Festa de la que a la Fila ens sentim molt satisfets per haver participat activament des de la primera edició l’any 2009.

Festa del Mercat 2016


T´agrada cantar?