La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

7/JUN/2016

La Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” arriba a la seva XVIII edició

La primavera i la seva meteorologia canviant va fer que el matí de dissabte, 4 de juny fos un matí de nuvolositat i de incertesa de pluja, això va fer que aquesta XVIII Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” canviés la seva habitual ubicació a l´aire lliure per un escenari diferent, l´Auditori de la Fila.

La primavera i la seva meteorologia canviant va fer que el matí de dissabte, 4 de juny fos un matí de nuvolositat i de incertesa de pluja, això va fer que aquesta XVIII Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” canviés la seva habitual ubicació a l´aire lliure per un escenari diferent, l´Auditori de la Fila.

Les cinc bandes participant d´aquesta edició van anar oferint el seu repertori al públic que omplia l´auditori, al mateix temps que mostraven la feina que des de les escoles de música s´està duent a terme descobrint així la continuïtat del món musical arrelat a les nostres terres, al mateix temps, que s´ensenya la transmissió de valors, unió i amistat que acaben configurant les societats musicals del territori.

Les obres assajades per cada escola durant els darrers mesos i sota la batuta dels seus directors va arribar al públic que va assistir per viure un any més aquesta Trobada de bandes Juvenils de Catalunya.

La primera banda juvenil en pujar a l´escenari va estar la Banda Juvenil Municipal d´Alcanar, sota la direcció de Pasqual Arnau, que després de la seva magnífica actuació amb la interpretació del pas-doble “Royel” de Miguel Picó i “Las Playas de Río” de Kees Vlak va ser rellevada per la Banda de l´Escola de la Lira Ampostina que sota la batuta d´Eric Benito ens van oferir “Blue Overture” de Xavier Zamorano i “A Medieval Suite” de Waignein. Un cop finalitzada aquesta segona actuació va ser el torn de de l´Agrupació Musical Senienca, dirigida per Òscar Losada que ens van interpretar “La Primitiva” un pas-doble de Jef Penders i “Ireland:Legend and Lore” de Robert W. Smith. La següent banda de música que va pujar a l´escenari va estar l´Escola Municipal de Música Germans Arasa “Els Flarets” que sota la batuta de Marc Subirats ens havien preparat les següents obres: “Cap Creek” de Jany Boccok i “A Medieval Suite” de Waignein, que curiosament havia coincidit com a obra escollida per dues de les bandes participants. D´aquesta manera va arribar el torn de la Banda de Música amfitriona d´aquesta Trobada, la Banda de l´Escola de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta que va posar el punt final amb “Skyfall” i “Set Fire to the rain” de Adele i “Pops in the spots” de Roland Kernen, dirigida per Jacint Gisbert.

Conservant el format introduït l´any anterior i degut a l´èxit que va tenir entre els participants es va interpretar conjuntament una sardana, on tots els músics ens van oferir “Cants de la Terra” del mestre Josep Saderra i Puigferrer.

Aquesta interpretació és la unió de les bandes participants en una sola banda que omplia l´auditori de músics joves i que va arrencar els aplaudiments del públic assistent.

Per acabar aquesta trobada i com a record del seu pas per aquesta XVIII Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya, la Fila havia escollit com a obsequi un faristol, estri característic i sempre necessari en el món musical i va ser la pubilla de la Fila, Saranna Parrilla, l´encarregada de fer entrega a cadascun dels directors.

Al acabar el concert, els més de 250 músics que havien participat en la Trobada, van poder gaudir del berenar, un entrepà i una beguda, que l´APIMA (associació de pares i mares d´alumnes) els havia preparat. Acomiadant així als participants d´aquesta XVIII Trobada, agraint la seva participació i animant-los a participar en la propera edició.


Galeria de fotos


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” arriba a la seva XVIII edició

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Trobada de Bandes Juvenils de Catalunya “Ciutat d´Amposta” arriba a la seva XVIII edicióT´agrada cantar?