La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

16/OCT/2018

Escapada al Pirineu de Girona

Aprofitant el llarg cap de setmana passat, músics de la Banda de Música i alguns familiars, van fer una escapada al Pirineu de Girona

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Escapada al Pirineu de Girona


Aprofitant el llarg cap de setmana passat, músics de la Banda de Música i alguns familiars, van fer una escapada al Pirineu de Girona.

Divendres, 12 d’octubre, estava previst visitar la Fageda d’en Jordà, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, però no va ser possible a causa de la massiva afluència de visitants a la zona. L’expedició ampostina va poder visitar el municipi de Santa Pau, reconegut no només perquè conserva la vila vella de l’època medieval, sinó pels famosos fesolets de Santa Pau.

Des de la Garrotxa a la Cerdanya, travessant per una sinuosa carretera la Collada de Tosses (1.790 m.), l’autocar arribava al Campus Cerdanya de Puigcerdà, on els músics es van allotjar els dos dies. Cal destacar l’atenció rebuda pel personal del Campus, les magnífiques instal·lacions i el bon servei.

El dissabte, en una jornada assolellada, un cel blau i unes temperatures molt agradables, es va visitar Llívia, vila catalana a només 6 km de Puigcerda, enclavada dins de l’Estat francès, a causa dels termes del Tractat dels Pirineus.

Llívia és coneguda, entre altres coses, per la Farmàcia Esteve, una de les més antigues d´Europa. El Museu Municipal de Llívia acull, a més de materials etnològics i documentals sobre la història de Llívia, un herbari amb les caixes d´estil renaixentista i les propietats de les plantes medicinals que contenien i tot el material de la Farmàcia Esteva.

L’altra parada dins de territori francès fou a Villefranche de Conflent, vila patrimoni mundial de la UNESCO, sota la denominació de les fortificacions de l’enginyer francès Vauban. Emplaçada a la confluència del Tet, el Cady i el Rotja, al peu del massís del Canigó, la vila va ser fundada al segle XI per un comte de Cerdanya, per protegir les valls de les invasions, reforçant-se al segle XVII per Vauban. Villefranche de Conflent també figura a la llista dels pobles més bonics de França.

La jornada es va completar amb un passeig pel centre urbà i per l’estany de Puigcerdà.

La previsió meteorològica per al diumenge va propiciar un canvi de plans. Així, Castellfollit de la Roca i Besalú, van quedar fora del recorregut previst i es va decidir evitar circular per la Collada de Tosses i sortir de la Cerdanya pel Túnel del Cadí. Acompanyada per la pluja durant la major part del recorregut, l’expedició es va dirigir a Girona, on encara hi va haver una estona de treva per poder visitar els carrers que envolten la catedral. Prop de les dos del migdia, la pluja va començar a ser molt intensa, pel que es va decidir tornar a l’autocar i començar el viatge de tornada, abans però una parada a l’àrea de servei de la Selva per poder dinar.

L’autocar arribava a Amposta prop de les set del vespre, just en el moment en que la forta pluja que havia afectat la ciutat, ens donava una petita treva per poder descarregar l’autocar de maletes i marxar cap a casa.

En resum, un gran cap de setmana, amb moltes estones de convivència entre els músics i els familiars que van viatjar, uns pobles i un paisatge encisadors, que ens deixen amb les ganes de repetir l’experiència.


Us deixem dos galeries de fotografies de la sortida.






T´agrada cantar?