La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

9/JUL/2018

Ens visita la Societat Coral de Montornès del Vallès

Va ser aquest passat diumenge 8 de juliol

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Ens visita la Societat Coral de Montornès del Vallès


Aquest passat diumenge 8 de juliol ens visitava la Societat Coral La Lira de Montornès del Vallès. A les 10 h del matí arribaven a la Fila on els esperaven els components de la Coral Aquae. Després d´una breu salutació a càrrec de la presidenta de la societat, els cantaires van assajar Els Segadors, el cant comú que interpretarien al concert. Seguidament van poder conèixer les nostres instal·lacions, no cal dir que es van quedar impressionats pel nostre auditori. Abans de dirigir-nos cap a l´església de l´Assumpció, vam poder acompanyar-los en un curt passeig per la zona del Castell i el Pont Penjant, ja que els cantaires montornesencs havien mostrat molt d´interès a conèixer aquests dos espais emblemàtics de la nostra ciutat. Vam aprofitar per anar-los explicant una mica d´història d´Amposta: la Castellania de l´Ordre de l´Hospital, la construcció dels canals i el conreu de l´arròs, la construcció del Pont Penjant, el creixement d´Amposta a partir de l´obtenció del títol de ciutat, ...

Passades les 12 del migdia, un cop finalitzada la missa de diumenge, va començar el concert, primer la coral vallesana, sota la direcció de Marta Dosaiguas, que ens va oferir un repertori amb el Mediterrani com a fil conductor. Seguidament va ser el torn de la Coral Aquae, dirigida per Núria Ferré i amb Lluís Ràfales al piano, que ens va oferir un variat repertori que anava de cançons tradicionals catalanes fins a espirituals negres. Per acabar, tots els cantaires van interpretar Els Segadors, l´himne nacional de Catalunya, cant al qual es va sumar el públic assistent.

Des de la Fila donem les gràcies a mossèn Ramon per cedir-nos l´espai de l´església per poder fer el concert, així com l´assistència de les persones que ens varen acompanyar. I sobretot a la Societat Coral La Lira de Montornès del Vallès per la seva visita.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Notícies > Ens visita la Societat Coral de Montornès del Vallès


Referents culturals i socials del Vallès

La Societat Coral La Lira de Montornès del Vallès va ser fundada l´any 1907 i al llarg dels anys ha estat un referent cultural i social al municipi i a la comarca. Actualment funciona com a cor. A banda de la tradicional cantada de caramelles, cada any ofereix concerts per Nadal i Sant Sadurní alhora que organitza la cantada d´havaneres.

L´entitat neix com a un cor d´homes que interpretaven cançons populars del repertori claverià. El grup es va consolidar de tal manera que, el 1916, va participar en l´homenatge que es va fer a Barcelona en honor del fundador de les societats corals, Josep Anselm Clavé i, fins i tot, va ser convidat a fer una cantada davant el Rei d´Espanya, Alfons XIII, l´any 1926 a Granollers. A més, el 1933 es va formar un orfeó i es van incorporar veus femenines a la coral.





T´agrada cantar?