La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

SEGARRA MIQUEL, Leopoldo

Director-fundador. Any 1917.

Amb Leopoldo Segarra Miquel, músic destacat de la Vall d´Uxó i que vivia a Amposta, amb els seus afanys d´ensenyar va aconseguir donar forma de vertadera agrupació formant una Banda que fou anomenada popularment" La música del Tort" (ell patia un defecte en un dels seus ulls).

D´aquesta manera es va anar consolidant la nova Banda de Música, que tenia com avantatge estar formada per músics experimentats. Va aconseguir un gran nombre de simpatitzants, que van formar una Societat protectora per ajudar a sufragar les despeses. És llavors quan es va acordar anomenar a aquesta nova entitat musical "La Unió Filharmònica", en record i com a continuació d´aquella que ja havia existit. La primera bandera va ser adquirida per la gens menyspreable quantitat de mil pessetes per subscripció voluntària. Per les festes d´inauguració van acceptar dos nous músics de la Vall d´Uxó.

Leopoldo Segarra també fou director de la Banda de Música Municipal d´Alfondeguilla (Castelló).

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Banda de Música > SEGARRA MIQUEL, Leopoldo



T´agrada cantar?