La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

La Coral Aquae

 

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Coral Aquae > La Coral AquaeLa Coral Aquae neix de la inquietud musical de la Societat "La Unió Filharmònica" d´Amposta. El primer assaig es va fer el 7 de febrer de 1998 sota la direcció de Gerard Fusté.

Durant tot l´any 1998 va realitzar diferents concerts i intercanvis amb altres corals com són l´Orfeó Ulldeconenc, l´Orfeó Tortosí, la coral Hiberus i també concerts amb la banda de música "La Unió Filharmònica" per celebrar Santa Cecília i el concert de Fi d´Any.

Durant l´any 1999 va fer 14 actuacions, entre elles, intercanvis amb la Coral Sant Sebastià de Vinaròs, l´orfeó Pau Casals de Sant Carles de la Ràpita, l´Agrupació musical Canareva d´Alcanar, etc. També va participar en festes d´associacions de veïns d´Amposta, el dia 11 de setembre amb motiu de la Diada de Catalunya, el dia mundial de la Sida, a la cloenda de la Marató d´EMUTE en benefici de Caritas i altres concerts a l´Auditori de la Societat.

De l´any 2000 cal destacar l´intercanvi amb el Cor Polifònic ciutat de Xàtiva i el Concert de Nadal juntament amb l´Orfeó Ulldeconenc i la banda de música "La Unió Filharmònica" d´Amposta.

L´any 2001 vam entrar com a aspirants a la FCEC, realitzant concerts a les Borges del Camp amb la Banda de Música i junt amb l´Orfeó Ulldeconenc vam celebrar l´Any Verdi.

Des de l´abril de 2002 som membres de la FCEC. Aquest any vàrem cantar a la Ronda de Corals a Riudoms. Igual que l´any 2003, quan es va celebrar a Amposta.

L´any 2004 va organitzar l´Aplec de Corals de la FCEC. Comptant amb un gran nombre de corals participants procedents de les comarques del Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d´Ebre. Tots ells van oferir un gran concert, tenint com a teló de fons la Plaça de L´Ajuntament d´Amposta i l´assistència d´un gran nombre de públic.

Al mes de Setembre de 2004, va actuar junt amb la Banda de Música de La Unió Filharmònica d´Amposta i l´Orfeó Ulldeconenc al Palau de la Música Catalana. Durant aquest concert va ser enregistrat un CD, que l´any 2005 va ser editat i presentat al Concert de Santa Cecília amb el nom de "La Fila al Palau".

Va ser a finals d´aquest any 2004, quan el director Gerard Fusté, per raons professionals ha de marxar, deixant el seu càrrec a la Sra. Núria Ferré, que des de llavors dirigeix als 35 cantaires que formen actualment la Coral Aquae.

Durant tot l´any 2005 la Coral Aquae a seguit amb els seus concerts de Primavera, les actuacions en les festes de les Associacions de Veïns, la Missa cantada el dia de la Festa Major d´Amposta i una Cantada de Nadales, juntament amb la coral de la Lira Ampostina, a la Biblioteca Comarcal del Montsiá.

A més de les actuacions que durant tot l´any duu a terme la Coral, també participa de qualsevol esdeveniment festiu, així és contractada a Misses de Boda, Aniversaris o qualsevol celebració que vol gaudir del caliu de les seves veus.

Actualment, la Coral Aquae està treballant en portar a terme el projecte que l´any anterior va presentar a la Regidoria de Cultura de l´Ajuntament d´Amposta, quan aquesta va proposar a les entitats presentar idees i activitats per celebrar la Capitalitat de la Cultura Amposta-2006.

Aquest projecte consistia en reunir a aquelles Corals que poguessin representar als territoris de Parla Catalana, que encara que geogràficament siguin lluny, no ho son tant en quan a que tots ens comuniquem amb la mateixa llengua, el català.

Aquesta idea va estar molt ben valorada per part de la Regidoria de Cultura i es va aprovar així aquest activitat que duu el nom de I Aplec de Corals de Terres de Parla Catalana , i que es celebrà el 30 d´abril de 2006T´agrada cantar?