La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

22/OCT/2012

Aquest passat dissabte va començar el 18è Cicle de Música Ciutat d´Amposta

El Cor de gospel CARLIT va encetar aquesta edició amb un bon concert on fins i tot va cantar i ballar el públic assistent. Aquest proper dissabte 27 d´octubre és el torn de Riu en So.

El primer concert d’aquest Cicle de Música, que aquest any arriba a la seva 18ena edició, va tenir com a protagonista al Cor Carlit Gospel que, format per més de 70 cantaires omplien l’escenari de veus i sons. La pluja que va anar caient durant tot el dia no va impedir que els amants del gospel i de la música en viu s’arribessin fins a la Fila per poder gaudir d’aquest grup de fama reconeguda i que així ens ho van demostrar durant 90 minuts.

El Cor Carlit Gospel és una formació musical fundada a l’any 1988, integrada per més de noranta cantants, principalment catalans, però també d’arreu d’Europa i Amèrica, dirigits per  Anna Roqué i acompanyats al piano per Gunars Kalina. Es tracta de la formació estable de gospel més antiga de l’estat català i també de l’espanyol i al llarg dels seus més de vint-i-quatre anys d’activitat ininterrompuda ha editat cinc treballs en Cds. Amb aquesta dilatada trajectòria han participat en festivals, tant a nivell nacional com internacional i ha organitzat diferents tallers de gospel arreu del territori.

Com ells mateixos ens van explicar: el fet de cantar gospel imposa les seves pròpies pautes musicals i de posada en escena. Així, el bon ambient i la diversió són al Cor Carlit Gospel tan importants com el rigor tècnic,i això fa d’aquesta formació un grup singular, amb un feeling que connecta fàcilment amb el públic. El Cor Carlit Gospel actua sempre sense partitures i això fa que els seus concerts tinguin l’aire viu, fresc i sobretot participatiu.

El Cor Carlit Gospel posseeix un dels més amplis repertoris del panorama europeu actual i més contemporani, des del gospel tradicional fins als més recents compositors nord americans.

El repertori que van escollir per al concert de dissabte a l’auditori de la Fila va ser entre altres temes: Oh Shenandoah, Go down Moses, Oh happy day, Gospel Mass, Magnificat, Try Jesus, He never failed meyet, Shingabahamayo, Mamaliye, Killing me sofly, Aquarious i per acabar, van interpretar Siyahamba, cançó que va tenir la participació tot el públic des de els seus seients, però a més varen poder pujar a l’escenari i compartir amb ells la cançó un grup d’atrevits que coneixien aquesta peça i no volien deixar passar l’ocasió de ballar i cantar-la formant part d’aquest magnífic grup de gospel.

El públic que va assistir  al concert va gaudir d’una vetllada d’excel·lents veus i ritme imparable, com així van reconèixer i comentar mentrestant baixaven les escales de l’auditori.

Vídeos concert: aquí





T´agrada cantar?