La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

28/GEN/2013

VII APLEC DE CORALS DE LES TERRES DE L´EBRE

La Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta va organitzar el VII Aplec de Corals de Terres de l´Ebre coincidint amb la celebració del seu 15è aniversari.

Sempre és d´agrair la resposta de les entitats en participar en aquest aplec, que aquest any ha arribat a la seva setena edició. En aquesta ocasió ha estat la Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta l´organitzadora d´aquesta trobada coincidint així amb els actes previstos per celebrar el seu 15è aniversari.

No és el primer cop que la Coral Aquae és l´amfitriona d´aquest aplec, ja que aquest any és el cinquè cop que organitza aquesta trobada de cantaires, 15 anys com a formació que han estat ben actius en quant a activitats, tant a nivell participatiu com organitzatiu.

A més de les cinc edicions d´aquest aplec de corals, també es pot destacar el I Aplec de Corals de Parla Catalana amb motiu de la Capital de la Cultura – Amposta 2006, ha actuat junt amb la Banda de Música de la Fila al Palau de la Música Catalana a Barcelona l´any 2004, enregistrant un CD durant aquest concert, la seva actuació en la inauguració de la Festa del Mercat a la Plaça des de la primera edició d´aquesta festa, a més d´haver portat el cant coral arreu del territori, tant català com a altres indrets de l´estat espanyol, participant en festivals i trobades. I per suposat, participant en qualsevol esdeveniment de la nostra ciutat on el cant coral sigui un acompanyament de festa o celebració.

Així, per encetar aquest any 2013 ha començat organitzant aquest VIIè Aplec de Corals de Terres de l´Ebre agrupant a sis corals: Coral Santa Llúcia del Perelló sota la direcció d´Andreu Ferré, Cora La Lira Ampostina d´Amposta dirigida per Núria Francino, Cor Iúbilo d´Alcanar dirigida per Josep Anton Alcoverro, Coral Masdenverge de Masdenverge sota la batuta de Tomàs Simón, Coral Amics Cantors de Marçà dirigits per Jorgina Gironés, Coral Verge de la Candelera de l´Ametlla de Mar amb el seu director Joan Carles Blanch i la Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta sota la direcció de Núria Ferré. Totes elles arribades des de diferents comarques, però que representen les Terres de l´Ebre i amb un objectiu comú, fomentar i fer difusió del cant coral i mostrar-nos la tasca que des de les seves respectives entitats estan duent a terme per fer-ho possible.

Cadascuna de les corals ens va oferir dos cançons que van ser d´estils diferents però totes magníficament interpretades i que el públic així ho va expressar amb els seus aplaudiments i elogis.

I per finalitzar aquest aplec, totes les corals van oferir als assistents un cant comú, en aquesta ocasió la cançó escollida va ser: Mareta Meva, tinc por , dirigit per Andreu Ferré, que abans de donar per acabat el concert va voler obsequiar als assistents amb una altra cançó, aquest cop la peça va estar Canticorum Iubilo. En totes dues es va poder gaudir del conjunt de veus format per més de 170 cantaires a l´escenari, moment que es va aprofitar per fer entrega d´un obsequi a cadascun dels directors, obsequi que va estar cedit per la FCEC.

La Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´Amposta per agrair la visita d´aquestes corals els va oferir un refrigeri tant aviat com es va finalitzar el concert, d´aquesta manera sempre s´aprofita per coneixes una mica més i compartir una estona de la seva afició en comú, el cant coral.


Informació relacionada:


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > VII APLEC DE CORALS DE LES TERRES DE L´EBRE


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > VII APLEC DE CORALS DE LES TERRES DE L´EBRE



T´agrada cantar?