La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

13/JUN/2013

Amposta tindrà a partir del proper curs una Escola de Teatre i Circ amb cursos per a joves i adults

La ciutat d´Amposta comptarà a partir del proper curs acadèmic amb una escola de teatre i circ, l´ETCA (Escola de Teatre i Circ d´Amposta), que iniciarà al mes d´octubre la seva oferta formativa a la ciutat i estarà ubicada a l´edifici de La Unió Filharmònica, en un espai cedit per la societat musical.

L´objectiu principal de l´escola és ser en un espai de formació en teatre i tècniques de circ, de qualitat i en creixent apropament i col·laboració en altres escoles i xarxes del sector a Catalunya. A la vegada, l´oferta pretén apropar el circ i el teatre físic a la població, i amb aquesta finalitat l´escola preveu anar engegant dinàmiques i experiències que ho facin possible.

En aquest sentit, l´impulsor del projecte i director de l´Escola, Jordi Príncep, ha explicat que “per a nosaltres és molt important, potenciar l´aportació pedagògica d´aquestes disciplines, el teatre i el circ, com a canals de comunicació, d´educació i d´integració”. L´Escola obrirà les seves portes al mes d´octubre, amb l´inici del nou curs acadèmic, i oferirà cursos de primer nivell de teatre amb un grup per a joves de 12 a 16 anys i un altre per a adults a partir dels 17 anys. Tot i amb això, el projecte té l´ambició de convertir-se en un espai obert a tota la població i es preveu que a mitjà termini es puguin impartir classes de tècniques teatrals a partir dels tres anys i anar incloent-hi també tècniques de circ. 

La presentació de l´Escola de Teatre i Circ d´Amposta s´ha realitzat amb el suport de l´Ajuntament i de la Unió Filharmònica, en aquest sentit, l´alcalde d´Amposta s´ha mostrat molt satisfet amb l´inici d´aquesta nova oferta formativa i cultural i ha explicat que “el projecte cultural d´Amposta està molt consolidat i amb la presència a la ciutat de l´escola de teatre se´ns presenta una oportunitat de refermar-lo encara més”. Per la seva banda, la presidenta de La Unió Filharmònica, Núria Gómez, ha manifestat que acollint l´escola a les instal·lacions de la societat musical “el que fem és enfortir la nostra tasca formativa i cultural, i a més, fer promoció de la nostra entitat”. 

Pel que fa a l´oferta formativa, el teatre físic i les arts circenses seran les notes característiques de l´ETCA, que tindrà aquest distintiu i que es proposa oferir una base sòlida en disciplina teatral apropant l´alumnat als diferents gèneres, sempre des d´una vessant lúdica i didàctica de la formació teatral. Per assolir aquest objectiu, l´escola comptarà amb diferents professionals del sector. El període de matriculació serà durant el mes de setembre, del 2 al 27, als mateixos espais de la Fila. Els cursos començaran al mes d´octubre i finalitzaran al juny amb les mostres i tallers dels alumnes dels diferents grups. Durant les properes setmanes hi haurà més informació disponible al blog FESTEATRE.COM

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Amposta tindrà a partir del proper curs una Escola de Teatre i Circ amb cursos per a joves i adultsT´agrada cantar?