La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

11/FEB/2014

Un cap de setmana i un concert que es recordarà durant molt de temps !!!

Un cap de setmana espectacular viscut a l´auditori de La Unió Filharmònica d´Amposta, més de 1.300 persones han pogut escoltar "Tribut a Deep Purple, Concerto for group and orchestra" de Jon Lord, una fusió de música clàssica i rock i al mateix temps un espectacle fantàstic, enginyós, innovador i modern.

Més de 1.300 persones han pogut gaudir aquest cap de setmana de Tribut a Deep Purple, l´espectacle que la Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta i el grup de rock format per Joan Miró, Josep Jordà, Miguel Ángel Zaragozá, Pako Recio i Josep Maria Blanquet van oferir a l´auditori de la mateixa societat musical, sota la direcció de Carles Royo.

El concert, molt diferent dels que habitualment solen oferir les bandes de música, havia generat molta expectació, pel que dimecres passat les entrades anticipades per a les dues sessions previstes (dissabte a les 22 h i diumenge a les 18 h) s´havien exhaurit i l´organització va decidir programar-ne una tercera per a diumenge a les 20.30 h. Part de l´interès va estar provocat perquè aquest era el primer cop que s´interpretava el Concerto for group and orchestra en versió per a banda simfònica a l´estat espanyol, el que va fer que entre el públic hi hagués molts seguidors de Deep Purple, no només de les poblacions veïnes, sinó també d´altres arribats de diferents punts d´Andorra, Catalunya i la resta d´Espanya.

L´obra central de l´espectacle, interpretada per la Banda de Música i el grup de rock, va ser el Concerto four group and orchestra de Jon Lord, que el grup Deep Purple va interpretar per primer cop l´any 1969 amb la Royal Philharmonic Orchestra, una de les primeres fusions entre música clàssica i rock.

Un dels moments més destacats del Concerto va ser durant el segon moviment, on el públic va poder escoltar per primer cop el potent timbre de la veu del cantant, Josep Maria Blanquet, interpretant la balada (How can I see the light has gone out, How can I hear when you speak so silently ...).

Després de l´obra central, el grup de rock va interpretar en solitari Burn, la primera de les cançons de l´àlbum del mateix nom de la mítica formació britànica i per acabar, juntament amb la Banda de Música de la Fila, la conegudíssima Smoke on the water, que va fer aixecar al públic de les butaques entre forts aplaudiments i ovacions. Uns aplaudiments que es van anar repetint al llarg de l´hora i mitja de durada de l´espectacle, amb uns músics que van mostrar les seves millors qualitats interpretatives a un públic totalment entregat, sobretot en els punts culminants dels solos de clarinet, bateria, baix, guitarra i teclat.

En resum, un espectacle de gran qualitat musical, al que cal afegir un impecable treball per part dels tècnics de so i il·luminació, protagonitzat per la Banda de Música de la Unió Filharmònica d´Amposta i el grup de rock, amb Carles Royo com a director però també com a impulsor del projecte, que ha deixat al nombrós públic assistent amb ganes de poder gaudir de més Tributs.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Un cap de setmana i un concert que es recordarà durant molt de temps !!!

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Un cap de setmana i un concert que es recordarà durant molt de temps !!!







T´agrada cantar?