La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

25/AGO/2014

La Fila a les Festes Majors Amposta 2014

Un any més de Festes Majors a Amposta amb la participació de la Unió Filharmònica d’Amposta, aquest any 2014 a la Banda de Música li va tocar “lo segon turno de festes”, amb el que va poder participar a l´ofrena i processó del dia de la Mare de Déu d’Agost, al Cosso Iris, obrint pas a la rua i al confeti durant tota l’Avinguda de la Ràpita, sense oblidar-nos dels ja tradicionals passa-carrers dels

Un any més de Festes Majors a Amposta amb la participació de la Unió Filharmònica d’Amposta, aquest any 2014 a la Banda de Música li va tocar “lo segon turno de festes”, amb el que va poder participar a l´ofrena i processó del dia de la Mare de Déu d’Agost, al Cosso Iris, obrint pas a la rua i al confeti durant tota l’Avinguda de la Ràpita, sense oblidar-nos dels ja tradicionals passa-carrers dels matins. I és en aquest últims, on la Banda passa per carrers, carrerons, places i avingudes, on el músic aixecant la vista de la partitura veu com la gent para de caminar i els escolta atents, observa que pels balcons i finestrals es comencen a veure persones que volen veure la Banda passar. I aprofitant aquestes “passejades pel poble”, passa a buscar per les seves respectives cases als nous músics que aquest any s’incorporen, així com per casa de la pubilla, la Maria Valldepérez.

Però no tot són passa-carrers! El dissabte 9 d’agost, arrencaven les Festes per la Fila amb la 23a edició del Festival de Bandes de Música.

Amb la participació de la Banda de Música Manel Martines i Solà de Jesús a la primera part del concert i sota la batuta del seu director, Agustí Roé, van oferir el pas-doble “Tercio de Quites” de Rafael Talens, “Simfonia Africana” de Van McCoy i el poema descriptiu “Magallanes” de Ferrer Ferran.

Abans de començar la segona part, es van entregar les insígnies al nous músics que s’incorporaven a la Banda, elles i ells són: Àngela García i Altea Llorens amb el clarinet, Marina Martínez i Núria Lozano amb la flauta, Lara Serrano amb el saxo alt i Toni Serrano a la percussió i Ubaldo García amb el saxo baríton. Insígnies per als nous músics i una ben merescuda insígnia de plata, amb el corresponent diploma d’honor, per a Rosa Valmaña pels seus 25 anys com membre de la Banda de Música amb el clarinet.

Un cop finalitzada la mitja part i els reconeixements, es va donar pas a la Banda de Música de la Fila, la qual va ser responsable de la segona part del Concert que va iniciar amb l’obra “Imposita” del compositor i músic ampostí Tomàs Simón, tot seguit amb “Mexican Pictures” de Franco Cesarini i finalitzant el programa amb el Poema Simfònic del compositor Óscar Navarro: “Libertadores”. Per acabar el Festival, un petit refrigeri per a tot el públic assistent, amb el dolç tradicional de la Festa Major, el panoli, regat amb una mica de mistela.

I de l’Auditori de la Fila el dissabte, a la Plaça de l’Ajuntament el dimarts per participar al 51è Concert Popular de Bandes. Amb una magnífica segona part que la Fila va iniciar amb una estrena de pes, el pas-doble “La Verbena” de Lionel Beltrán-Cecília, músic i compositor de la Banda de Música. Continuant amb “Mexican Pictures” i “Libertadores”.

Encara li falten molts anys per a considerar-ho una tradició de festes com el Festival de Bandes o el Concert Popular de Bandes, però el dilluns 11 d’agost es va celebrar el 5è Sopar a la Fresca al Carrer de la Fila (Carrer Miralles) amb molta acceptació i participació per part de veïns, músics i socis. Sopar de germanor, que va completar un dia d’activitats al Carrer Miralles i que va començar a migdia amb un Vermut Musical a càrrec de la Big Band de la Fila, jove agrupació dirigida per l’Àlex Rodríguez i formada per músics de l’Escola de Música.




T´agrada cantar?