La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

6/NOV/2014

El dijous 6 de novembre es van celebrar els 200 anys del naixement d´Adolf Sax, l´inventor del saxòfon

Antoine-Joseph Sax, més conegut pel pseudònim Adolphe Sax, fou l´inventor del saxòfon. Va néixer a Dinant (Bèlgica) el 6 de novembre de 1814 i va morir a París el 4 de febrer 1894 arruïnat i sol.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > El dijous 6 de novembre es van celebrar els 200 anys del naixement d´Adolf Sax, l´inventor del saxòfonAntoine-Joseph Sax, més conegut pel pseudònim Adolphe Sax, fou l´inventor del saxòfon. Va néixer a Dinant (Bèlgica) el 6 de novembre de 1814 i va morir a París el 4 de febrer 1894 arruïnat i sol. 

El pare d´Adolphe Sax, Charles-Joseph Sax, era músic, tocava el serpentó -un instrument antic que tenia forma de serp- i tenia una fàbrica d´instruments musicals. Arran d´això, Adolphe Sax, interessat per la música, tocava el clarinet baix, instrument que volia millorar. 

A l´instrument resultant hi buscava la dolçor dels instruments de canya i la potència dels de metall. El seu nom: "saxophone" (Saxhorn + phone), en català saxòfon, saxofon o saxo..

Font: Wikipedia.org



T´agrada cantar?