La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

27/ABR/2015

A l’abril totes les formacions de la Unió Filharmònica d’Amposta participen de la Diada De Sant Jordi

Els caps de setmana del mes d’abril s’omplen de música i va estar la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta l’encarregada d’encetar aquest seguit de concerts.

Els caps de setmana del mes d’abril s’omplen de música i va estar la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta l’encarregada d’encetar aquest seguit de concerts.

El dissabte, 18 d’abril a l’Auditori de la Fila, la Banda de Música sota la batuta de Carles Royo i Baiges, va oferir-nos el concert de Sant Jordi, amb obres tan conegudes com “El llac dels Cignes” i “El Trencanous” de Piotr Ílitx Txaikovski. Durant la primera d’aquestes obres es va poder gaudir de la dansa, on les alumnes de l’Escola de Dansa Maria Lozano van posar moviment a la música.

Durant el concert, com ja és tradicional, va tenir lloc la presentació de la pubilla que representarà a la Fila durant l’any 2015/2016, Saranna Parrilla Cardona, que va rebre la banda que l’acredita de mans de l’actual pubilla Maria Valldepérez Also, a qui se li va fer entrega d’un obsequi com a record de la tasca de representació que ha fet durant els anys 2014/2015.

L’obra “PECS PICTURES” de Tamás Beischer-Matyó va donar per finalitzat el concert. Encara que la Banda de Música no volia acomiadar-se sense la interpretació d’una sardana i va ser “Violeta Boscana” de Vicenç Bou Geli, l’escollida per a aquesta nit.

Al matí següent, diumenge 19 d’abril, per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, la Banda de Música i l’Escola de Dansa Maria Lozano van fer conjuntament una interpretació d’obres del gran compositor Piotr Ílitx Txaikovski, que va tenir com a marc d’aquesta representació a l’aire lliure, el Parc del Xiribecs.

D’aquesta manera, acabava un cap de setmana, però dijous 23 d’abril a l’àrea del Castell i per celebrar la Diada de Sant Jordi, va ser la Banda de l’Escola de Música que dirigida per Jacint Gisbert va participar, un any més, dels actes d’aquesta diada tan especial, interpretant obres de Rafel Talens “Traner”, de Ted Huggens “Reflections of this time” i l’obra “ Dublin Dances” de Jan Van der Roost que va concloure aquest concert.

I acabant el mes d’abril, el diumenge, 26 d’abril, va ser el torn de la Coral Aquae de la Unió Filharmònica d’Amposta que com amfitriona del cicle de concerts Ebre Coral 2015 i que va fer coincidir amb el seu tradicional Concert de Primavera, va acollir a quatre corals arribades de diferents comarques: Baix Ebre (Cor de l’Agrupació Musical Verge dels Prats de l’Aldea), Priorat (Coral Amics Cantors de Marçà) i RiBera d’Ebre (Orfeó Tivissà i Orfeó d’Ascó).

Tots els cantaires que van anar passant per l’auditori interpretant-nos un repertori ben variat, es van reunir en un cant comú, “Aqueres montanhes”, cançó tradicional aranesa i el seu himne.

Amb l’entrega d’una rosa i un obsequi a les 4 directores i al director de les corals participants es va donar per finalitzat el concert.


Galeria de fotos del Concert de Sant Jordi i presentació de la pubilla de la Fila 2015/2016.

Galeria de fotos del Dia Internacional de la Dansa.

Galeria de fotos de l´actuació de la Banda de l´Escola de Música durant la Diada de Sant Jordi al Castell.

Galeria de fotos del Concert Coral de Primavera.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > A l’abril totes les formacions de la Unió Filharmònica d’Amposta participen de la Diada De Sant Jordi



T´agrada cantar?