La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

20/AGO/2015

La Fila participarà en la primera edició del programa “Ebre, Música & Patrimoni”

Serà amb un quintet de metall aquest proper dissabte 22 d´agost a les 20 h a la Torre de la Carrova.

Al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre de 2015, es durà a terme, a diferents espais patrimonials i singulars de les comarques de l’Ebre, la primera edició del programa “Ebre, Música & Patrimoni”, que organitza la xarxa territorial de museus i equipaments patrimonials del SAM (Servei d’Atenció Museística) de les Terres de l’Ebre, encapçalada pel Museu de les Terres de l’Ebre i el Departament de Cultura.

Per aquest any, s’han preparat dotze concerts en dotze espais patrimonials singulars de les Terres de l’Ebre: des de museus i centres d’interpretació a espais naturals, paisatges culturals i jaciments arqueològics, en els que es podrà gaudir de concerts únics, que van des de la música clàssica a l’experimental i de la tradicional a l’electrònica. A més, la programació inclou activitats complementàries, com visites guiades i tastos.

Re-interpretar, re-connectar, re-llegir, re-descobrir per tal de complementar contemporàniament amb el llenguatge musical en tota la seva magnitud, una riquesa patrimonial i cultural que, sovint el públic absorbeix des d’un únic punt de vista. Fusionar i interaccionar disciplines a mode de feed-back, on aquest nou concepte de BSO musical serà creat, inspirat i/o re-interpretat expressament per al cicle a partir de la vinculació de la música a un fet patrimonial concret. Apropar el ric patrimoni de les Terres de l’Ebre a la ciutadania des d’una perspectiva totalment nova i, alhora complementar-lo amb d’altres disciplines artístiques. Crear sinergies de forma totalment transversal en el sentit patrimonial i artístic mitjançant la fusió de llenguatges. Aquest són els objectius de la primera edició d’aquest cicle, que s’alterna bianualment amb el programa “Ebre, Art & Patrimoni que es va engegar l’any passat amb l’Exposició Col·lectiva d’Escultura Sonora.

A més, cal destacar que l’entrada a totes les actuacions és gratuïta i està adreçada a qualsevol amant del patrimoni i la música, gent curiosa, famílies i turistes.

Consulteu el programa complert aquí: http://bit.ly/1HkDElo


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Fila participarà en la primera edició del programa “Ebre, Música & Patrimoni”La Fila hi participa en aquest programa amb l´actuació de l´Ensemble de Metalls i l´activitat:

La Carrova: Fusió d´històries, fusió de músiques". 

  • 22 d´agost 2015, 20 h 
  • Lloc: Parc Arqueològic de la Carrova 
  • Interprets: Ensemble de metalls de la Unió Filharmònica d´Amposta 

La Carrova, per la seva situació vora l´Ebre, ha estat habitada des dels temps més remots de la història fins a l´actualitat. Gent del Neolític, ibers, romans, andalusins, hospitalers, monjos cistercencs, pagesos, ... històries i més històries acumulades en un petit paratge vora el riu. Aquesta riquesa de vivències, focalitzades i catalitzades a través de la torre, serà evocada musicalment per l´Ensemble de metalls de la Fila, una formació instrumental jove amb molt de camí per endavant. 

Aforament limitat 

Activitat complementària: Visita al Parc Arqueològic de la Carrova, 19 h.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Fila participarà en la primera edició del programa “Ebre, Música & Patrimoni”



T´agrada cantar?