La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

13/JUL/2015

Concert de la Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona

Dissabte 18 de juliol a les 19 h a l´auditori de la Fila.
Entrada gratuïta.

Aquest proper dissabte 18 de juliol, a l’auditori de la Unió Filharmònica tindrà lloc un dels dos concerts que oferirà la Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona (JOSDT), en el que serà l’11a edició d’aquest projecte, després d’un parèntesi de quatre anys.

La JOSDT torna amb força i il·lusió i pretén consolidar-se per la seva importància pedagògica. Es tracta d’una oportunitat molt especial que s’ofereix als alumnes dels tres conservatoris de la Diputació de Tarragona. Gràcies al treball en equip, per part de la comunitat educativa d’aquests centres d’educació musical, s’aconsegueix treballar un repertori interessant i ambiciós sumant els esforços de tots. Per tant, es tracta d’una valuosa experiència, no tant sols a nivell musical, sinó també humà. Els alumnes conviuen durant una setmana amb un objectiu: oferir i compartir uns concerts que són fruit d’aquest treball en comú i de la motivació especial per sentir-se partícips d’un projecte tan engrescador.

El programa que es presenta en aquesta edició està integrat per dues obres molt representatives del repertori orquestral.

La Simfonia “Londres” és la darrera de les obres d’aquest gènere que va composar el mestre austríac, Joseph Haydn. Amb aquesta obra, analitza el seu llegat de 104 simfonies, on es pot comprovar tota l’evolució musical del classicisme.

L’Arléssiene del francès Georges Bizet és una obra incidental que ha obtingut més èxit en les seves versions posteriors, com a suite orquestral, que en el format original. En aquesta ocasió, la JOSDT oferirà la segona de les suites la qual, tot i estar basada amb els temes que el mateix autor va fer servir a l’obra incidental i a altres obres, va ser escrita quatre anys després de la mort del compositor per Ernest Guiraud. No obstant, tant la música com la instrumentació bàsica són del mateix Bizet.

El segon concert es farà el diumenge 19 de juliol a l’auditori de la Diputació a Tarragona. Tots dos concerts són gratuïts i començaran a les 19 h.



T´agrada cantar?