La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

12/AGO/2015

Retransmissió en directe del 52è Concert Popular de Bandes

La Xarxa de Televisions Locals i el Canal Terres de l´Ebre emetran en directe el concert de bandes per a tot Catalunya. El Concert de Bandes serà dimarts 18 a les 22h.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Retransmissió en directe del 52è Concert Popular de BandesEl concert de bandes d´enguany, que serà el dimarts 18 d´agost a la plaça de l´Ajuntament (com els últims 42 anys), serà especial. I ho serà perquè aquest Festival de Bandes es podrà veure a tot el país a través de les televisions locals adherides a la Xarxa gràcies a una coproducció de la Xarxa amb Canal Terres de l´Ebre i amb el suport de l´Ajuntament d´Amposta. Serà el primer cop que un concert d´aquestes característiques, que mostra el gran potencial de la música de banda, es retransmeta en directe a tot el país. A més, tots aquells veïns del municipi i del territori que no puguin assistir al concert, podran gaudir de la qualitat de les bandes a través del Canal Terres de l´Ebre.

El programa en directe començarà a dos quarts de deu del vespre. Comptarà amb un set central on, a més del conductor del programa, hi haurà dos comentaristes especialitzats que seran els encarregats de fer l´anàlisi de les peces que porten a escena les dues bandes. A més a més, s´emetran diferents reportatges per explicar la importància de la música de banda i de les formacions per a Amposta i també per al conjunt de les Terres de l´Ebre. No hi faltaran tampoc les entrevistes als dos directors de les bandes i també al públic. I s´emetran de manera íntegra les intervencions de les dues formacions.

El repertori

Enguany, les bandes s´han preparat un complet repertori. La primera en pujar a l´escenari serà la Unió Filharmònica, i començarà amb el següent programa sota la direcció de Carles Royo:

  • Al Pont Penjant d´Amposta, pasdoble de Francescc Cerdà Albinyana. 
  • Alexandre Magne, de Miquel Morales Climent.
    I. Naixement del rei. Cavalcant amb Bucèfal; 
    II. Love for Hephasion I 
    III. The Conquest of persia.
  • Simfonia Número 2 de John Barnes Chance.
    I. Sostenuto, Energico; 
    II. Elevato. Attacca, 
    III. Slancio.

Després de la mitja part, serà el torn de la Lira Ampostina, que agafarà el relleu, sota la direcció d´Octavi Ruiz. El seu repertori consistirà en:

  • Downey (Obertura), d´Òscar Navarro.
  • El pont penjant d´Amposta, d´Adolf Ventas, en commemoració del centenari de la col·locació de la primera pedra .
  • Música de les esferes, de Philip Sparke.


T´agrada cantar?