La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

31/AGO/2015

FESTES MAJORS AMB MÚSICA DE BANDA + Galeria de fotos de la Fila a Festes

És de rebut aquest 2015 començar a parlar de les Festes Majors, amb el nostre Pont Penjant, el qual ha assolit els 100 anys des de la seva construcció. Pont Centenari, que va rebre el seu homenatge el dissabte 15 d´agost, amb la participació de la Banda de Música de la Unió Filharmònica.

És de rebut aquest 2015 començar a parlar de les Festes Majors, amb el nostre Pont Penjant, el qual ha assolit els 100 anys des de la seva construcció. Pont Centenari, que va rebre el seu homenatge el dissabte 15 d´agost, amb la participació de la Banda de Música de la Unió Filharmònica. L´acte va unir les dos poblacions ubicades a cada part del Riu Ebre, l´Aldea i Amposta, la Fila va acompanyar la comitiva ampostina des de l´Ajuntament fins al Pont, allargant la cercavila fins a l´altra part del Pont on conjuntament amb la Banda de Música de l´Aldea Verge dels Prats van interpretar el pas-doble "L´Entrà" de Cristóbal Mora Santos.

L´acte del Pont, segur que com ampostins i com músics de la Fila el podem classificar com un dels més emotius d´aquestes festes. Donant l´oportunitat històrica de poder travessar "lo nostre pont". Però tots coincidirem que si quan estàvem avançant per l´inici del Pont, un calfred ens va recórrer l´esquena, quan estàvem entrant al carrer Major el dimarts 18 d´agost per la nit, aquí el calfred es converteix amb una emoció que posa els pèls de punta. Una emoció que, conforme la banda avança pel recent pavimentat carrer Major cap a la Plaça de l´Ajuntament, va en augment fins assolir el punt àlgid quan s´arriba ja a la plaça i el públic comença a aplaudir per donar la benvinguda i reconeixement, aguantant-se fins que els músics es col·loquen al seu lloc a l´escenari i el director, en Carles Royo, baixa la batuta i la música torna a sonar.

I així, començà la primera part del 52è Concert Popular de Bandes de Música, on la Unió Filharmònica, sota l´atenta mirada dels Gegants de la Ciutat, tot el públic assistent i els espectadors de la Xarxa de TV local de Catalunya, va interpretar el següent repertori: "Al Pont Penjant d´Amposta", pas-doble de Paco Cerdà, "Alexandre el Magne" d´en Miquel Morales i va tancar aquesta primera part amb la "Simfonia nº 2" de John Barnes Chance.

Un programa elaborat i molt treballat que pocs dies abans, concretament el divendres 14 d´agost, es va poder escoltar a la segona part del 24è Festival de Bandes de Música a l´Auditori de la Fila. Però, abans a la mitja part, es van presentar els dos músics que aquest 2015 s´incorporen a la Banda des de l´Escola de Música: Marc Fornós Panisello (saxo alt) i Núria Campos Valldepérez (trompeta). I dels més joves als més veterans, quan es va fer entrega del diploma commemoratiu i la insígnia de plata de la Fila a Inés Martí, com a reconeixement dels seus 25 anys des de la seva incorporació a la Banda de Música de la Unió Filharmònica. I el diploma amb la insígnia d´or als dos músics que a l´any 1965, van entrar a la banda i des de llavors que ens acompanyen: Miquel Calabuig Solé i Lluís Gil Pitarch. La primera part del concert va anar a càrrec de l´Associació Banda de Música Sant Llorenç de la Galera, que sota la batuta del seu director en Oriol Navarro i Valls, interpretaren: "Sara", pas-doble de José R. Pasqual, "Libertango" d´Astor Piazzola, "Robin Hood: Príncep dels Lladres" d´en Michael Kamen i "Continental Oberture" de Johan de Meij.

Ja veieu! Dos magnífics concerts i l´acte del Pont, però aquí no es va acabar la participació de la Societat. No ens oblidéssim de les cercaviles de tots els matins, la primera entrada a la Plaça el dia del pregó, l´ofrena i la processó el dia de la Mare de Déu i la volta al camp de futbol del CF Amposta, etc. Un altre acte destacable de les nostres festes és la missa en honor de la patrona, la Mare de Déu d’Agost, que enguany va comptar amb les veus de la Coral Aquae de la Fila, donant encara més solemnitat a l’ofici religiós.

Vam passar una bona estona al ja clàssic Sopar a la Fresca, al carrer de la Fila, on músics, socis i simpatitzants de la Fila van passar una bona estona. Acabant, com no podia ser d´altra manera, fent xaranga!

Cal destacar també les dues actuacions de la Big Band de la Fila, agrupació creada i formada per alumnes de l´Escola de Música. La primera, la nit del dilluns 17, dintre del programa de les festes de Surt al Castell, van oferir un magnífic repertori que recollia peces vocals i instrumentals a la zona del Castell. I l´altra, amb l´organització del Vermut Musical al mateix carrer de la Fila, celebrat el migdia del dimecres 18, que al igual que el Sopar a la fresca, es consolida i s´afegeix als actes més clàssics de les festes per als fileros i fileres.

2015-08-14 XXIV Festival de Bandes-Festes Majors 2015


2015-08-15 Festes Majors 2015


2015-08-16 Cercavila Festes Majors 2015


20150816 6è Sopar a la fresca al carrer de la Fila


2015-08-17 Cercaviles Festes Majors 2015


20150817 La Big Band de la Fila al Castell


20150818 Concert popular de bandes - Foto Amposta


20150819 Vermut musical




T´agrada cantar?