La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

14/SET/2015

Tot a punt per a una nova edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta

La Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta ha presentat la programació del Cicle de Música «Ciutat d’Amposta» que enguany arriba ja a la 21a. edició on, un any més, proposa a l’espectador una programació molt variada integrada per cinc concerts.

La Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta ha presentat la programació del Cicle de Música «Ciutat d’Amposta» que enguany arriba ja a la 21a. edició on, un any més, proposa a l’espectador una programació molt variada integrada per cinc concerts.

El Cicle de Música arrancarà el dissabte 3 d’octubre amb el concert «Música, dansa i amor, un viatge pel barroc de la cort i el teatre», a càrrec del grup de música antiga Harmonia del Parnàs i finalitzarà el 14 de novembre amb l’espectacle «Gràcies, Ovidi. De part dels bons fins a la mort», amb Arturo Gaya, Paco Prieto, Quique Pellicer i la Banda de Música La Unió Filharmònica d’Amposta. Entremig hi haurà les actuacions del guitarrista ampostí Ferran Talarn, el 17 d’octubre, l’espectacle «Conciertoencanto» del músic i actor Pau de Nut el 24 d’octubre i el concert de Joan Rovira amb el seu treball «Peix sense espina», que tindrà lloc el 7 de novembre.


Els concerts

«Música, dansa i amor, un viatge pel barroc de la cort i el teatre» anirà a càrrec d’Harmonia del Parnàs, formació de trio instrumental i cantant, sota la direcció de Marian Rosa Montagut, amb un repertori del barroc musical molt atractiu que selecciona obres que els músics de l’època van escriure en torn l’amor o bé en el marc dels teatres i les festes cortesanes. Entre aquestes peces hi trobem ritmes de dansa i cantates amb textos amorosos d’autors catalans, com és el cas de Pere Rabassa o de les Amèriques, a més de belles melodies dels coneguts Arcengelo Corelli o Antonio Vivaldi.

Harmonia del Parnàs s’ha especialitzat en la interpretació d’obres anteriors al 1800 amb instruments i criteris històrics, respectant les particularitats estètiques i teòriques de cada lloc i període concret. Ha participat en importants festivals, institucions i auditoris nacionals i internacionals com, entre altres, el Festival Internacional de Música Sacra de Tortosa, el Festival Internacional de Música Antigua y Barroca de Peñíscola, el Festival de Música Antigua de Aranjuez, Clásicos en Verano de la Comunidad de Madrid, el Museo de Arte Hispanoamericano “Isaac Fernández Blanco” de Buenos Aires, el Festival de Música Renacentista y Barroca de Vélez Blanco, el Teatre Miejski de Gdynia (Polonia), etc.


La segona de les actuacions del Cicle de Música anirà a càrrec del jove intèrpret ampostí Ferran Talarn, amb un concert de guitarra. El repertori proposa una llarg recorregut que anirà del classicisme fins a principi de segle XX. Començant per Aguado, viatjarà a terres americanes amb Barrios per a tornar a Europa amb les virtuoses varicacions de Tàrrega. Amb Llobet, Albèniz i Turina veurem com evoluciona la música a finals del segle XIX i principis del XX. Acabarem aquest fascinant viatge que ens proposa Ferran Tarlarn amb la seva guitarra, escoltant la la gran obra del compositor italià M. Castelnuovo Tedesco dedicada a Paganini, Capriccio Diabolico..

Actualment, Ferran Talarn estudia el Grau Superior de guitarra en l´especialitat d´interpretació de Música Clàssica i Contemporània amb el professor Zoran Dukic. Ha participat en diversos concursos i certàmens d´interpretació musical, havent obtingut nombrosos premis i distincions. Ha actuat entre altres llocs a l´Auditori Enric Granados de Lleida, Auditori AXA de Barcelona, Teatre Auditori i a la Sala Xavier Turull de Salou a més d´actuar a l´Auditori Felip Pedrell de Tortosa com a solista amb la Ostia Chamber Orchestra d´Itàlia. També participa activament dintre de la programació de concerts en festivals internacionals de guitarra com el Festival de Guitarra de Girona, el Festival Internacional Julián Arcas i el Certamen Llobet.


Continuarà la programació del Cicle amb «Conciertoencanto», una proposta molt intimista de la mà del músic, cantant, compositor, actor i titellaire Pau de Nut. Amb l’ajut del seu violoncel, la seva meravellosa veu i una àmplia cultura, versiona les cançons que més li agraden amb un repertori molt ampli, algunes d’elles d’artistes tan diferents com The Velvet Underground, U2, Nina Simone, Lou Reed, Rufus Wainwright, Erik Satie, Jacques Brel, Guillermina Motta, Conchita Bautista, Paquita la del Barrio, ....

Un espectacle original, divertit i emotiu i de creació pròpia on Pau de Nut mescla les seves facetes de cantant, actor i violoncel·lista.


«Peix sense espina», primer àlbum de Joan Rovira, recull cançons fresques i amb aires mediterranis, escrites pel músic i compositor ebrenc, entre viatge i viatge, fruit de la seva llarga experiència com a músic de carrer.

Joan Rovira va estudiar saxo jazz a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i en acabar la seva formació musical va decidir viure l’experiència de tocar pels carrers de ciutats com Roma, Milà, Londres, Dubai i París, ciutat aquesta última on va tocar durant tres anys consecutius. Aquest bagatge el va fer créixer encara més com a artista.

Rovira és també compositor de la cançó «Germans de Llengua», el tema enregistrat amb la Cobla Sant Jordi de Barcelona i que l´Assemblea Nacional Catalana ha fet servir com a banda sonora d’un dels vídeos oficials de la Via Catalana de l’Onze de Setembre de 2014. Ha actuat al festival Cruïlla de Barcelona, a La Gala del Català de l’any al TNC, a La Daurada de Vilanova i la Geltrú, o al festival Músiques Sensibles a la Sala Foyer del Teatre Liceu.


Tancarà el Cicle l’espectacle «Gràcies Ovidi. De parts dels bons fins a la mort», concert que se suma a l’Any Ovidi Montllor i que anirà a càrrec d’’Arturo Gaya, Paco Prieto i Quique Pellicer.

Els músics ebrencs porten ja quatre anys recorrent els Països Catalans amb aquest espectacle, però en aquesta ocasió s’afegeix la novetat que part del repertori anirà acompanyat de la Banda de Música de la Unió Filharmònica d’Amposta.

Carles Royo, director de la banda ampostina i Juanjo Grau, director de la Banda Municipal de Música de Tortosa han arranjat temes d’Ovidi Montllor que compartiran en els concerts que tindran lloc a Tortosa el 25 de setembre i a Amposta el 14 de novembre.

Serà la primera vegada en què bandes de música catalanes interpreten aquests temes, fet pel qual la proposta artística ha despertat l’interès de molta gent que estima la figura d’Ovidi Montllor, de qui enguany se celebra el 20è aniversari de la seua mort.


El Cicle de Música «Ciutat d’Amposta» compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Amposta i diverses empreses col·laboradores de la capital del Montsià, a més d´Amposta Ràdio i Imagina Ràdio.

Tots els concerts tindran lloc a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta (carrer Miralles, 4-6) en dissabte a les 22 h.

Les entrades per als diferents concerts i l’abonament per a tot el Cicle es poden adquirir a la secretaria de la Fila o reservar al web www.lafila.cat/ciclemusica, on també es pot consultar tota la informació.

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > Tot a punt per a una nova edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta



T´agrada cantar?