La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

10/ABR/2017

La Fila arrenca els actes de celebració del centenari amb la presentació d´un conte infantil

La publicació és obra de Jesús Serrano i Jordi Alfonso. La presentació, que es va fer aquest passat divendres a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, va finalitzar amb una emotiva interpretació de l’Himne de la Fila

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Fila arrenca els actes de celebració del centenari amb la presentació d´un conte infantil


«100 anys fent Fila», aquest és el títol del conte que aquest passat divendres va presentar la Unió Filharmònica d’Amposta en un acte que va omplir de públic el vestíbul de la Biblioteca. El conte, amb textos de Jesús Serrano i il·lustracions de Jordi Alfonso, fa un repàs a cent anys de trajectòria de l’entitat musical amb un estil senzill i divertit.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que va assistir acompanyat de la regidora de Cultura i altres regidors, va encetar l’acte felicitant als autors per la publicació i va destacar la important tasca dinamitzadora tant en l’àmbit social com cultural de la Unió Filharmònica a la ciutat i al territori. 

La presidenta de la Fila, Núria Gómez, a més d’agrair a Serrano i Alfonso la seua col·laboració en el centenari de l’entitat, va explicar que "ens fa especial il·lusió aquest conte perquè deixa constància del passat de la Fila, però sobretot perquè va adreçat als més joves, els qui han d’escriure les pròximes pàgines de la història de la nostra societat".

Miquel Àngel Llorenç, qui ha fet l’assessorament lingüístic de la publicació, va explicar que el text recollia expressions com "educandos" o "fileros", pròpies de la societat musical i que els criteris aplicats, com ara a l’hora utilitzar el "lo" o "el" o referent a l’ús dels noms propis dels directors de la banda, havien estat consensuats amb l’autor del conte.

El dibuixant Jordi Alfonso, que també és l’autor de les il·lustracions de la sèrie Miquelet Set Encàrrecs, del mateix Jesús Serrano, va dir que li havia fet molta il"lusió poder col·laborar en aquest projecte, "un encàrrec amb molta responsabilitat pel que representa en un any tan important per a l’entitat" i es va mostrar molt satisfet i content pel resultat final.

Per la seua part, Jesús Serrano, va explicar que quan des de la Fila li van proposar escriure el conte de seguida va acceptar, sobretot per la relació de la seua família amb l’entitat, "la meua dona, el fill, els sogres, les cunyades, els tiets,... tots són fileros, per tant, només podia contestar sí i posar-me a escriure". "He escollit el personatge d’una dona per narrar la història de la Fila perquè crec que les dones han jugat un paper molt important, tot i que han hagut de passar molts anys perquè poguessin incorporar-se a la banda i a funcions directives, elles han estat el de nexe entre generacions de músics", va continuar explicant. Precisament, per fer palès aquest paper, Serrano fa que la narradora del conte es presente així: "sóc Pepita... Pepita la Solfes, germana, mare, iaia i filla de músics. Filera fins al moll de l’os".

Quan ja tothom donava per finalitzat l’acte, Pepita la Solfes va agafar vida de la mà de l’actriu i professora de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta, Bienve Borràs, que es trobava asseguda entre el públic. Amb la seva gran interpretació, l’actriu va emocionar a tots els assistents, un públic que es va posar d’en peus quan van començar a sonar, a través de la flauta de Tània Gil, les primeres notes de l’himne de la Fila, a les que van seguir els instruments dels músics que observaven l’acte des de les escales del vestíbul. Components de la Coral Aquae, barrejats entre el públic, van començar a entonar la lletra de l’himne, sumant-se al cant gran part dels assistents i afegint encara més emoció a l’acte.

Per acabar, la presidenta de la Fila va fer entrega de l’obra gràfica "Music Days", peça commemorativa del centenari de la Fila als autors del conte, Jesús Serrano i Jordi Alfonso, a Bienve Borràs, de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta i a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, a aquesta última, com a mostra de la relació cultural que entitat musical ha mantingut al llarg dels anys amb la biblioteca.

El conte «100 anys fent Fila» es pot adquirir a la secretaria de la Unió Filharmònica a un preu de 5 euros. Durant la Diada de Sant Jordi l’entitat musical té previst instal·lar una parada amb els contes, on també es podrà comprar la samarreta del centenari. Durant la jornada, Jesús Serrano, també signarà contes.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Fila arrenca els actes de celebració del centenari amb la presentació d´un conte infantil

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > La Fila arrenca els actes de celebració del centenari amb la presentació d´un conte infantil



T´agrada cantar?