La Unió Filharmònica d´Amposta

La Fila al FacebookTwitter: @lafilaampostaCanal Youtube de la Fila

Coral Aquae de la Unió Filharmònica d´AmpostaBig Band de la FilaAPIMA. Associació de Pares i Mares d´Alumnes de l´Escola de Música de la Fila

2/JUN/2017

El Dia de l´Associacionisme Cultural reconeix les entitats centenàries

La Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta va ser una de les entitats que va rebre un diploma amb motiu de la celebració del seu centenari. L’acte va tenir lloc ahir dijous a Barcelona

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > El Dia de l´Associacionisme Cultural reconeix les entitats centenàries


L´Orfeó Martinenc de Barcelona va acollir ahir la tarda la celebració de l´acte institucional del Dia de l´Associacionisme Cultural 2017 (DASC), que va estar presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, acompanyat del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Lluís Puig.

Durant l´acte es va fer entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. La Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta, fundada l´any 1917, és una de les entitats que va rebre aquest reconeixement. Va recollir el diploma la presidenta de l´entitat, Núria Gómez, que va assistir a l´acte acompanyada de membres de la junta directiva de la Fila, de l´alcalde d´Amposta, Adam Tomàs, de la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí i del regidor de Festes i Mitjans de Comunicació, Ramon Bel.

Altres entitats de les Terres de l’Ebre que també van rebre el diploma van ser La Lira Roquetense de Roquetes, Joventuts Unides de La Sénia i la Banda Municipal de Música de Tortosa.

L´acte el va encetar l´actuació de la cobla més antiga de Catalunya, els Lluïsos de Taradell, que va interpretar peces de Pep Ventura, amb motiu del bicentenari del naixement del músic. També es va oferir als representants de les entitats que omplien l´auditori de l´Orfeó Martinenc, el Ball d´Homenatge interpretat per l´Esbart Sant Jordi. Abans de l´entrega de diplomes, va tenir lloc la conferència "La cultura que ha generat el Centre de Lectura de Reus" a càrrec de Xavier Filella, president de l´entitat. Per tancar l´acte es va oferir a tots els assistents una copa de cava.

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l´Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a fer valdre el pes i la força de l´associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d´en Clavé. La declaració s´emmarca en el compliment del Pla de l´Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Departament de Cultura convida els equipaments culturals associatius de Catalunya a sumar-se al Dia de l´Associacionisme Cultural (DASC) que se celebra el 4 de juny. L´acció consisteix a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 2 de juny fins al diumenge 4 de juny, amb l´objectiu d´acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d´equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

La 19a Trobada de Bandes de Música Juvenils de Catalunya «Ciutat d´Amposta», que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juny a l´auditori de la Unió Filharmònica, s´emmarca dins de la programació del DASC 2017. L´entrada a l´acte, en el que participaran deu formacions juvenils i estarà presentada pel grup de teatre CREA, és gratuïta i començarà a les 5 de la tarda.


Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > El Dia de l´Associacionisme Cultural reconeix les entitats centenàries

Societat Musical La Unió Filharmònica d´Amposta > Arxiu de notícies > El Dia de l´Associacionisme Cultural reconeix les entitats centenàriesT´agrada cantar?